Új birkózótermet avattak
Sport

Új birkózótermet avattak

Az összefogás és tenni akarás jó példájaként említette Szűcs Csaba alpolgármester a halasi birkózók új edzőtermét, amelyet kedden délután adtak át a sportolóknak. A régi Kálmán-szanatóriumban kialakított 160 négyzetméteres létesítményben immáron tágasabb helyen és méltó körülmények között készülhetnek az egyre eredményesebb versenyzők.

 
 
 
 
Aki tudott, segített valamivel. Pályázati forrásból, nagylelkű felajánlásokból, összefogásból, a Városgazda Zrt. mesterembereinek keze nyomán jöhetett létre a halasi birkózók álma, egy új, minden igényt kielégítő edzőterem. Eddig a református egyház és Bödecs Pál jóvoltából a Szilády Áron utcában készülhettek a versenyzők, mostantól a Kálmán-szanatóriumban kialakított létesítmény várja a sportolókat.
A kedd délutáni avatón kiderült, hogy nemcsak a halasi városvezetés érezte szívügyének a terem kialakítását, hanem a zsanai és a bócsai polgármester is sokat tett a jó ügy érdekében. Fülöp Róbert polgármester és Szűcs Csaba alpolgármester mondott köszönetet azoknak, akik segítették a munkálatokat. Csapi Antal, a Kiskunhalasi Birkózó Club vezetőedzője és elnöke azt mondta, erre vágytak régóta. Mint mondta, eddig is hálásak voltak minden segítségért, amiket országos sikerekkel igyekeztek meghálálni.
A gyerekek is nagy kedvvel vették birtokba az új helyet. Az utánpótláskorúak körül egyre többen kapnak kedvet a sportághoz, jó motiváció lehet, hogy több válogatott kerettag is van Kiskunhalasról. Az sem véletlen, hogy a megnyitót megtisztelte jelenlétével a korosztályos válogatott szövetségi kapitánya, Tihanics Tibor is. További részletek a jövő keddi Sportmagazinban és az április 13-i Halasi Tükörben.
Jáger Levente