Lovas hétvége Halason
Sport

Lovas hétvége Halason

Jó felkészülés lónak és lovasnak a most következő hétvége a hagyományos május 1-i kiskunhalasi lovas napok előtt. Április 16-án, szombaton rajtengedély vizsga lesz (nyilvános) a Kiskunhalasi Lovasbázison, amely a hivatalos versenyeken történő induláshoz szükséges a lovasoknak. Másnap pedig egy regionális versenyt tartanak a négy évszakos pályán a rendezők. A vasárnapi megméretésre 135 startot regisztráltak a nevezési listán. A számos halasi érdekeltségű lovasok mellett a megyén kívülről is sokan jelentkeztek a 8 versenyszám valamelyikére. A képen a 2013-as gyermek EB győztes kiskunhalasi lovas, Weinhardt Virág (Bognár Jen Cor) látható, korábbi felvétel.

 
 A versenyprogramok vasárnap reggel 9-kor kezdődnek és késő délutánig tartanak. A fokozatosan nehezedő pályákon 90 centiméteres akadályoktól a 130-asokig jutnak a lovasok. Jó erőfelmérő lesz a rendezvény az április 28 és május 1-je között megrendezésre kerülő Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató Verseny előtt lovasoknak, rendezőknek egyaránt.
 
 
A hamarosan Hirling József Lovaspark nevet kapó létesítményben több újdonsággal is találkozhatnak a nézők. Például új fedett lelátó épült a pálya mellé és új zsűritoronnyal is bővült a lovas komplexum. A nézőknek és persze a versenyzőknek is pihenési, frissítési lehetőséget biztosít a Nyereg Klub büféje, ahol a Határőr Lovasiskola több mint 100 éves történelme megtekinthető a falakon elhelyezett képeken. A rendezők minden érdeklődőt várnak. A lovasbázisra ingyenes a belépés.
 
KI