Öt csapat a Vári Szabó Kupán
Sport

Öt csapat a Vári Szabó Kupán

Öt csapat nevezett a 27. Vári Szabó Kupa Középiskolás Labdarúgótornára. Az időjárás némileg keresztülhúzta a szervezők és a játékosok számításait is, de a sportolók azt mondták, ők vállalják a szabadtéri focit. A házigazda iskola mellett a II. Rákóczi, a Kiskunfélegyháza és a Szilády két csapattal vesz részt a kupán.

 
A focistákat nem nagyon érdekli, hogy eső, sár van a pályán. Előttük egyetlen cél lebeg a szemük előtt, a játék és a győzelem. A 27. alkalommal megrendezett Vári Szabó Kupa ötcsapatos mezőnye is így gondolkodott, ezért vállalták a mérkőzéseket a városi sportpályán. Az ünnepélyes megnyitó még a házigazda intézmény tornatermében volt, ahol Szabó Edina tagintézmény vezető és Farkas Dániel alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.
Szemerkélő eső és mély talajú A-pálya fogadta a csapatokat a Bundzsák Dezső Sportközpontban, de a srácokat ez nem nagyon zavarta. Két játékteret alakítottak ki a szervezők, így egyszerre négy csapat focizhatott. A Vári mellett a II. Rákóczi, a Szilády két csapata és a Kiskunfélegyháza játszott a kupán.
Küzdelemben, gólokban, cselekben és a nézőkben sincs hiány. Az első forduló után aztán a rendezők úgy döntöttek, hogy a többi meccset a C-pályán játsszák le. Az ünnepélyes eredményhirdetés 13 óra körül lesz.
Jáger Levente