Pünkösdi lovas napok
Sport

Pünkösdi lovas napok

Lovassporttal kapcsolódhat ki a pünkösdi hétvégén a Kiskunhalasi és környékbeli lakosság. Május 14-én, szombaton Halason, míg rá egy napra, vasárnap Zsanán rendeznek regionális díjugrató versenyeket. A Hirling József Lovasparkban tartandó eseményre már több, mint 100 start igényt regisztrált a Kiskunhalasi Lovas és Szabadidő Központ rendező csapata. A nyolc versenyszámra elsősorban halasi és környékbeli sportolók jelezték az indulási szándékukat, de a nevezési listán a megyén kívülről is szerepelnek jól ismert lovasok.    

 
A Kiskunhalason, szombaton 9 órakor kezdődő versenyszámokban 90 cm magas akadályokon indul a nap, amely aztán fokozatosan nehezedik. A nyolcadik, utolsó számban már 130 cm-es gátak várják a párosokat. Nyeregbe száll - több lóval is - mások mellett a tavalyi kiskunhalasi grand prix győztese, Fazekas István, de az idei MKB nagydíj Horváth Balázzsal holtversenyben győztes lovasa, Kovács Henri szintén a verseny résztvevője lesz.
 
 
A jól ismert nevek mellett sok fiatal tehetség is a kedvelt négyévszakos pályára léptet szombaton. A május 1-i versenyt követően pihentetik a halasi füves pályát, hogy a következő nagyobb szabású versenyen ismét megfelelő körülmények között élvezhesse az aréna adta atmoszférát a közönség. Erre egyébként június 12-én vasárnap lesz alkalom, amikor a II. Nemzetközi Rendőr Lovasjárőr Versenyt rendezik a Hirling József Lovasparkban.
 
KI