Döntetlent érdemeltünk volna
Sport

Döntetlent érdemeltünk volna

Ha a listavezető és nem titkoltan a magasabb osztályba vágyó ellenfél a Kiskunhalasi FC ellen az utolsó 7-8 percben cserékkel húzza az időt, az mindent elárul a mérkőzésről. A profi körülmények között készülő Duna Aszfalt TVSE kihasználta a halasi védelem egyetlen hibáját, ezzel hazavitte a három bajnoki pontot. A megyei I. osztályban megszokottól fényévekkel jobb meccset láthatott a közönség, amelyen óriási küzdelem volt a pályán és a csere nélkül kiálló halasiaknak esélye volt az egyenlítésre is.

 
Több ismerős is ült a Duna Aszfalt TVSE kispadján, az edző Nyilas Elek például a Ferencvárossal játszott a Bajnokok Ligájában, Nagy Zsolt másodedző aktív játékos korában a Kiskunhalasi FC kapuját is védte, Oláh Máté pedig ezer szállal kötődik városunkhoz. Az ellenfélről tudni kell, hogy profi körülmények vannak a klubnál és magasabb célokat fogalmaztak meg. Ennek megfelelően is kezdték a meccset, a KFC csere nélkül volt kénytelen kiállni a listavezető ellen.
A kécskeiek igyekeztek nyomás alá helyezni a halasi védelmet, kapufát is lőttek a vendégek, de ezekkel együtt is a KFC jól védekezett. Volt lehetőségünk az ellenfél kapuja előtt, de ez kihasználatlan maradt. Már mindenki az óráját nézte, a szünetre készült, amikor fél perccel a vége előtt csak egy pillanatra hagytuk üresen Csurka Ádámot, aki bevette a halasiak kapuját. Ezzel véget is ért a félidő.
A szünet után nagyobb iramra kapcsolt a Kiskunhalas és méltó ellenfele volt a mezőnyben a bajnokesélyesnek. Továbbra is támadásban maradt a Tiszakécske, a halasiak pedig várták a lehetőséget a kontratámadásra. Egyik ilyen alkalommal Sorin egy az egyben vezethette a labdát a vendégkapura, de az élvonalat is megjárt Németh Viktor óriási bravúrral védett. Élvezetes volt a meccs, a hajrára pedig a levegőben lógott az egyenlítésünk.
A 87. perctől egymás után érkeztek a kécskei cserék, láthatóan az idővel játszottak a vizitálók. Ekkor úgy tűnt, sikerülhet a halasiaknak a pontszerzés, egy fejesnél ismét Németh Viktornak kellett hárítani. Kiskunhalasi FC - Duna Aszfalt TVSE 0-1. A KFC egy pontot érdemelt volna, a közönség egy nagyon jó meccset látott.
Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván