Ez a nap a kihívásoké lesz!
Sport

Ez a nap a kihívásoké lesz!

Már tegnap éjszaka elkezdődött a Kihívás Napja Kiskunhalason, a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében fáklyás futás volt, majd focitorna kezdődött a városi sportcsarnokban. Ennek keretében, egy gálamérkőzésen csapott össze a képviselő-testület és a HMK válogatottja. Éjfélkor pedig elrajtolt a 24 órás kerékpárosváltó. Szerdán, bár több évfolyamnak országos kompetenciamérés van, az óvodákban és az iskolákban is többet sportolnak, mint egyébként, délután négytől mindenkit várunk egy kis közös mozgásra a főtérre.

 
Május 25, a Kihívás Napja. Kiskunhalason már tegnap éjszaka elkezdődött a program. A Közösségek Házának udvarából fél tízkor fáklyás futás indult a városi sportcsarnokba. Tabajdi József Nándor futónagykövet kezdeményezésére a résztvevők megemlékeztek Mongyi Aladárról is.
A városi sportcsarnokban kispályás focibajnokság volt, négy csapat részvételével. Amolyan felvezetőként a Halasi Média és Kultúra Kft. válogatottja játszott egy gálamérkőzést a képviselő-testülettel. Egy éve 5-3-ra győztünk, ezúttal sem maradtak el az izgalmak, az első félidő után a HMK vezetett 3-0-ra. A szünet után még egy gól szereztünk, így 4-0-ra megnyertük a találkozót.
 
A focibajnokságon ádáz küzdelem alakul ki, amelynek a végén a Kertvárosi Grund nyert, a Szisztematikus deszenzitizáció, a Tenyészbikák és a Fiat előtt. A hajnali eredményhirdetésen Nagy-Apáti Ivett ügyvezető adta át a díjakat. Közben éjféltől elindult a 24 órás kerékpárosváltó, az első körben hét bátor jelentkező biciklizett. A programok szerdán is folytatódnak. Délelőtt 10 órától a főtéren a Napsugár Óvodák zenés tornája lesz, délután 16 órától pedig a mozi elé várunk mindenkit, színpadi fellépők váltják egymást és lesznek sportbemutatók is. Legyen ez a Kihívás Napja!
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter (Az első kihívós GALÉRIA!)