„A városnak fontos a sport, így az úszás is”
Sport

„A városnak fontos a sport, így az úszás is”

Juhász Adél már a következő nagy versenyekre készül, miután kiderült, hogy 800 méteres gyorsúszásban nem indul a riói olimpián. Többek között erről is szó volt azon a sajtóbeszélgetésen, amelynek a halasi városháza volt a helyszínen. Elhangzott az is, hogy városnak fontos a sportja, így az úszás is, ennek egyik kézzelfogható jele lesz a szeptemberben megkötött együttműködési megállapodás. Fülöp Róbert polgármester azt is bejelentette, hogy már konkrét tervek vannak az uszodai rész és a gyógyfürdő szétválasztásának. Az elképzelések szerint először a medencetér, az öltöző és álló lelátó épül majd, amely bővíthető lesz.

 
 
 
Halasnak fontos a sportja, így az úszás is. Ez volt a mottója annak a sajtóbeszélgetésnek, amelynek hétfőn kora délután a városháza díszterme volt a helyszíne. Novotny Attila, a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület vezetőedzője azt mondta, hogy fontos és nagyon előremutató fél esztendő van mögöttük.
 
- Folyamatosan kaptuk a biztatást, hogy Adél ott lehet Rióban. Így készültünk. Risztov Éva viszont két napja közölte, szeretne ő úszni a 800 gyorson. Mivel Adél ideje a harmadik volt, az első kettő utazhat, így fejet hajtunk a döntés előtt. Látszik, még több munka kell, ha utazni akarunk a következő világversenyre vagy akár olimpiára, akkor nekünk kell lenni a legjobbnak vagy a második legjobbnak -fogalmazott a vezetőedző. Juhász Adél hozzátette: sajnálja, hogy így alakul, de az élet nem áll meg.
- Készülök a decemberi rövidpályás világbajnokságra és ne felejtsük el jövőre Budapest lesz a házigazdája a vizes világbajnokságoknak - mondta Adél. Fülöp Róbert polgármester elismerősen szólt az úszók teljesítményéről. Elmondta, hogy magas szinten jegyzik az itteni sportolókat. Azért, hogy nyugodtabb körülmények között készülhessenek, szeptembertől együttműködést köt a város és a klub az elkövetkező négy évre.
 
Ugyanakkor lépéseket tettek, hogy szétválasszák az uszodai és a gyógyfürdő részt a strandon. Terveket tettek már le a sportért felelős államtitkár asztalára. Farkas Dániel alpolgármester ehhez kapcsolódva arról tájékoztatott, hogy jól átgondolt javaslatot juttattak el az illetékes helyekre. Először a medencetér, az öltöző és állóhelyes lelátó épülhet majd meg az új halasi uszodában.
Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván