Díjugrató hétvége
Sport

Díjugrató hétvége

Nyílt edzést és regionális díjugrató  versenyt rendeznek a Hirling József Lovasparkban a hétvégén. Remek idő és színvonalas versenyek várhatók szombaton  és vasárnap a lovasbázison. Ezúttal is nagy az érdeklődés a halasi verseny iránt. Csütörtök estig több mint 300 startot regisztráltak a Kiskunhalasi Lovas és Szabadidő Központ szervezői. Versenyeznek majd kezdő lovas és ifjúsági kategóriákban, a nyitott versenyszámokban pedig több kategória képviselői és nyeregbe szállnak a díjakért.

 

 

A halasi és környéki lovas klubok szinte teljes mezőnye bemutatkozik, de országosan ismert díjugratók is szerencsét próbálnak. A felnőtteknél a két legutóbbi kiskunhalasi nagydíj győztesei magas színvonalú megméretést ígérnek. Lóra száll 2015 kiskunhalasi Grand Prix győztese, Fazekas István, de az idei kiskunhalasi díj nyertese Kovács Henri is ott lesz a legnehezebb, 130 cm-es magasságú pályán.

lov 1
Weinhardt Virág gyermek Európa bajnok lovasunk, aki a hamarosan sorra kerülő ifjúsági díjugrató EB-n indul, felkészülése egyik állomásának szánva a halasi versenyt szintén látható lesz. Edzője, Füzér Gábor aki remek formát mutat ebben az évben is, ugyancsak a Hirling Lovasparkban rendezendő regionális esemény indulója lesz. Két nap alatt 16 versenyszámot tartanak a négy évszakos pályán. A programok július 9-én, 10-én naponta reggel 9 órától kezdődnek és késő délutánig tartanak. A Fazekas utcai arénában sorra kerülő rendezvényre a belépés ingyenes.
KI