Világbajnok lett a halasi nevelésű atléta
Sport

Világbajnok lett a halasi nevelésű atléta

Büszkék lehetünk Halász Bencére, akit a halasi Míg György fedezett fel a sportágnak és sokat tett azért, hogy kiváló dobóatléta legyen belőle. Bence már évek óta Szombathelyen versenyez, tegnap junior világbajnoki címet szerzett úgy, hogy a világranglista első kilenc helyezettje ott volt a megméretésen.

 
 
 
 
A lengyelországi Bydgoszcz a helyszíne idén a junior atlétikai világbajnokságnak. A kalapácsvetésben fantasztikus magyar eredmény született, amelynek komoly halasi vonatkozása is van. A jánoshalmi születésű Halász Bence Kiskunhalason kezdett el foglalkozni a dobóatlétikával, Míg György szakavatott irányítása mellett. 2012-ben ő volt az év utánpótlás sportolója. Néhány éve már Szombathelyen versenyez, az országos hírű dobóiskolában, tegnap pedig felállhatott a dobogó tetejére.
A világbajnoki mezőny nagyon erős volt, ugyanis a világranglista első kilenc helyezettje rajthoz állt. Bence remekelt, 80,93 méterre repült a kalapács, ettől nagyobbat csak ő dobott idén. Ez a tavalyi Európa-bajnoki arany után világbajnoki elsőséget ért. Az ukrán ellenfelét 1,35 méterrel(!) múlta felül. Mint arról korábban beszámoltunk, Halász Bence idén egy 15 éves csúcsot múlt felül. Az egyik legnagyobb dobóatléta-ígéretnek tartják a fiatalembert. Két éve, az ifjúsági olimpián ezüstérmet nyert.
Jáger Levente
Fotó: vaol.hu, facebook.com