Szabin vannak a Juhász-lányok
Sport

Szabin vannak a Juhász-lányok

Jól megérdemelt pihenőjüket töltik a Juhász-lányok, egy zsúfolt és versenyekben, edzésekben gazdag szezon után, közben. Adél és Janka most igyekszik minél többet pihenni, regenerálódni, aludni és bepótolni mindazt, ami a magyar, az Európa- vagy éppen a világbajnokság miatt kimaradt az elmúlt hónapokban az életükből. Augusztus elején viszont minden kezdődik elölről, róják majd a hosszokat a medencében.

 
 
 
Elsősegélynyújtó-tanfolyam, fagyizás, sok alvás, pihenés, csajos, barátnős beszélgetések. Juhász Adél és Juhász Janka ezekben a napokban a jól megérdemelt pihenőjét tölti. Stílszerűen a strandra beszéltük meg a találkozót, ahol a nagymedence mellett diskuráltunk. Kellemes nyári délután volt, a fürdőzők közül többen is összesúgtak a lányok háta mögött. Volt aki jelen sorok írójának jegyezte meg, Adélék helyesek, csinosak és büszke lehet rájuk  minden halasi.
Adél meg is jegyezte: milyen furcsa úgy kint lenni az uszodában, hogy nincsen edzés. Aztán azt is megtudtuk tőle, hogy KRESZ-t tanul, a beszélgetés után pedig elsősegélynyújtó-tanfolyamra megy. Ezekben a napokban kevesebb szerep jut a sportnak, az úszásnak, de nagyon jól jött a több szabadidő. Adél minimális különbséggel maradt le a riói olimpiáról, kicsit csalódott ugyan, de ott vannak az újabb célok. Jövőre Budapest lesz a világbajnokság házigazdája, Novotny Attila tanítványa már megúszta az induláshoz szükséges szintidőket.
 
Janka a hét elején még Hollandiában, a nyíltvízi világbajnokságon versenyzett, ahol 4x1250 méteres váltóban ezüstérmet nyert. Előtte 7500 méteren végzett a 12. helyen. - Emlékezetes verseny volt, az biztos az alig 16 fokos vízben úszni. Azt is mondták, hogy egy tóban lesz a verseny, de volt, aki tengernek nevezte. Mindenesetre a sós víz csípte a szemem. A rajtnál métereket a víz alatt úsztam, de így is kaptam bőven rúgást- emlékezett vissza a halasi úszólány, aki azt is elmesélte, hogy hosszú percekig tartott a verseny után, mire felmelegedtek.  Azt is elárulta, hogy a medencés úszást jobban kedveli, megvan a saját pályája és mehet, nincsenek plusz kezek, lábak. Neki is jól esik a pihenés, különösen azért, mert júliusban a nyíltvízi világbajnokság előtt néhány nappal ott volt a hazai rendezésű Európa-bajnokság is. Nem mellesleg ott egy aranyérmet nyert 4x200 méteres gyorsváltóban.  Megtudtam azt is, hogy augusztus elsején reggel kilenctől megint edzés, szeptemberben pedig már a nyíltvízi Európa-bajnokság lesz Olaszországban, Jankával.
Jáger Levente
Fotó: Anda Péter