Majd félszáz nevező a triatlonra
Sport

Majd félszáz nevező a triatlonra

A 31. Halasi Hajtásra készülnek szervezők és versenyzők. A nagy hagyományú kiskunhalasi triatlonversenyt augusztus 20-án rendezik a Sóstó területén elhelyezkedő versenyközpontban és környékén. Ezúttal a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. az esemény rendezője. Az előzetes nevezések alapján országos mezőny várható, sok-sok halasi és környékbeli indulóval. A versenyre még augusztus 15-ig lehet jelentkezni (elérhetőségek a hír végén).

 

Rajcsány Betti, a verseny egyik fő szervezője elmondta, hogy közel 50-en éltek eddig az előzetes nevezési lehetőséggel. Ebből kitűnik, hogy elsősorban a sprint távra (700 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás) jelentkeztek, több mint 30-an, köztük öt hölggyel.


A gyermektávra is lassan közelítenek már a 10 rajtolóhoz (100 méter úszás, 2 kilométer kerékpározás, 800 méter futás). Az ország szinte minden régiójából érkeznek triatlonisták. Sok törzsgárda tag is lesz az indulók között, akik évtizedek óta fontosnak tartják, hogy elinduljanak a hármaspróbán.


A körülmények, a pálya jó versenyfeltételeket ígér. Ezen közel 50 fős rendező gárda dolgozik már hetek óta. A vízminőség megfelelő a sportolásra a mintavétel alapján, talán a mélysége okoz majd néhol meglepetéseket, mert a tó közepén viszonylag sekély, de úszva jobban haladhatnak még így is a versenyzők.


A kerékpározás pályája az Olajosok útján lesz kijelölt, de nem lezárt útvonalon, tehát a közlekedési szabályokat be kell tartani. A futásra Sóstó körül jelölik ki a pályát jelzőbójákkal és szalagokkal. A versenyrendezők többnyire önkéntesekkel dolgoznak és még lehet jelentkezni az írás végén található elérhetőségeken.


A versenyen indulók emblémás pólót kapnak, a korosztályonkénti 1-3 helyezett férfi-női sportolója érem díjazásban részesül, de különdíjak is lesznek. Az abszolút 1-3 helyezett férfi és női versenyzők pénzdíjban részesülnek. A verseny népszerűségére jellemző, hogy egy korábban többször is résztvevő kiskunhalasi sportoló, Makay Péter közreműködésével a gyerektávon célba érkező legjobb halasinak egy sportfelszereléseket árusító bolt 10 000 Ft-os ajándékutalványt ajánlott fel. A szervezők továbbra is várják a jelentkezőket, hétfőn 24 óráig.

A részletes versenykiírás itt: http://www.halasikultura.hu/ct-menu-item-7/ct-menu-item-8/680-31-halasi-hajtas-2016-08-20 Elérhetőség: Közösségek Háza, 6400 Kiskunhalas, Sétáló utca 8. ,Telefon: 77/422-350, Email: info@halasikultura.huinformáció: 06/70 385-5019, www.halasikultura.hu.

Kovács Iván