Nagy mezőny, halasi érmek
Sport

Nagy mezőny, halasi érmek

Pénteken közel 350 startot regisztráltak a Kiskunhalasi Minősítő Díjugrató és Grand Prix szervezői a verseny nyitó napján. A kora reggel indult versenyzés során kellemes nyári idő várt a lovasokra mind a füves, mind a négy évszakos pályán. Már a nyitó napon nagy verseny alakult ki az egyes számokban, ahol a helyi sikerek sem maradtak el. A nap késő délután ért véget a lovasok számára. Tudósításunkban egy 120 cm-es nyitott versenyszám részleteit ismerhetik meg olvasóink.

 

  

A délutáni N 120-as versenyszámban 71 startot láthatott a közönség. A 120 cm magasságú akadályokkal nehezített pályán időre lovagoltak a versenyzők. Az egyszerűsített lényege a számnak, hogy minél gyorsabban hiba nélkül teljesítsék apályát a lovasok. A versenyszám színvonalát jellemzi a 42 hibátlan lovaglás. A szám fokozatosan egyre izgalmasabbá vált. Egymásután döntötték meg jobbnál-jobb időkkel a lovasok az előttük elért jó eredményeket.

minosito (2)

Sokáig kiskunhalasi egykori határőr lovasok, Fodor Gábor (Lévis /E.Eco Lévis), majd Sebők János (Fly Boy) álltak az élen. Aztán érkezett utolsó előtti indulóként második lovával Circadoval Búza Krisztián és szélsebes éles és rövid, de egyenletes lovaglással magabiztosan szerezte meg az első helyet. "Nagyon jól ment Circado. Harmadszor versenyeztem vele, de feküdt apálya, jókat fordultunk, kellő tempóval és győztünk. Nagyon tudatosan választottam meg a menetvonalat és ahol csak lehetett rövidítettem. Bejött" - mondta a Cseszterlint LKE sportolója.

minosito (3)

A szám 2. helyezettje Sebők János (Fly Boy, Sugo-Equest LC) lett, mögötte a harmadik Fodor Gábor (Lévis /E.Eco Lévis, Equirria Lovasklub). A versenyszám díjait Fülöp Róbert Kiskunhala polgármestere és Tuska Pál MOB tag adták át.

minosito (4)

A három napos lovasverseny második napja augusztus 20-án szombaton, a Hirling József Lovasparkban (Kiskunhala, Fazekas Mihály utca 1.) reggel 7-kor a füves pályán indulva folytatódik. Ugyancsak a lovasbázis területén kerül sor a Halasi Savanyúmáj főzési rekordkísérletre, amelynek készenléte 11-12 óra között várható és elvitelre is vásárolható a helyszínen. Soós Dezső életműdíjas közétkeztetési mesterszakács vezetésével 2 000 adagot készítenek a finomságból. A rekordkísérlet mellett egész napos családi és szabadidős programokra kerül sor. Érdemes lesz kilátogatni a lovasarénába az ünnepnapon, ahová a belépés ingyenes. A részletes programokhoz kattintson ide!

KI