Közel másfélszázan a 31. Halasi Hajtáson
Sport

Közel másfélszázan a 31. Halasi Hajtáson

Remek versenyt hozott a 31. Halasi Hajtás, a tradicionális triatlonra közel másfél százan neveztek, amely az elmúlt évekhez képest példa nélküli. Ideális időjárási viszonyok közepette vágtak neki a versenyzők a két távnak,  nézők pedig lelkesen biztatták a résztvevőket. A gyermekeknél Nyekiczki Bence és Vas Eszter, illetve Érczy Janka és Soós Gergő  volt a legjobb, a felnőtteknél Vanek Ákos és Soós Fanni volt a nyertes. A legjobb halasi versenyzők ezen a napon Tóth Adrienn és a Halasi Hajtáshoz visszatérő Szentirmai Péter voltak. 

 
 
Még Olaszországból és Walesből is érkeztek nevezők a 31. Halasi Hajtásra, amelyre közel másfél százan jellemezték részvételüket. A Halasi Hajtás idén először a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezte, a rendezők nagy örömére kifogástalan időjárási viszonyok közepette zajlott le a megméretés.
Az elmúlt évekhez hasonlóan először a gyermekek csobbantak bele a Sóstó kellemesen langyos vizébe. Az utánpótlás nem vallott szégyent, mert jó kis pörgős verseny volt. Soós Gergő alig valamivel kevesebb mint 8 perc alatt teljesítette a távot. A  12-13 évesek között Szabó Erhardt Ruben és Révész Márton volt a második illetve a harmadik. A lányoknál Érczy Janka és Hegyi Boglárka volt a sorrend. A 9-11 évesek között Vas Eszter, Csőgör Brigitta és Bor Bernadett végzett az első három helyen. A fiúknál Nyekiczki Bence, Kánya Kristóf Bence és Bor Benjámin volt a végeredmény.
A nagy táv mezőnyében közel százan voltak, köztük volt a korelnök Tabajdi József is. Nem sokkal 11 óra után aztán elrajtolt a verseny, amely két kört tette meg úszva a Sóstóban.
A kerékpározás megrostálta a versenyzőket, az utolsó etap pedig az 5 kilométeres, tó körüli futás volt. Elsőként egy picivel több mint 56 perc alatt Vanek Ákos teljesítette a versenyt, a második helyen abszolútban Karai Botond, a harmadikon pedig Straub Róbert zárt. A nőknél Soós Fanni volt a legjobb, ideje 1:04,25 volt. A második helyen Juhász Ágnes, a harmadikon pedig Cseri Bettina végzett. 
Külön és megkülönböztetett figyelem övezte a halasi triatlonistákat. Közülük a legjobb az évek után visszatérő Szentirmai Péter volt a legjobb, ő saját korosztályában is aranyérmet nyert. A nőknél Tóth Adrienn volt a legeredményesebb halasi, ő a kategóriájában ezüstérmet szerzett. 
A támogatók jóvoltából több különdíjat is átadtak az ünnepélyes eredményhirdetésen. A legjobb női külföldi triatlonista Fabo Ildikó volt Szerbiából, a férfiaknál ezt a díjat Teleki György kapta meg, ő is Szerbiából érkezett. Dr. Makay Péter felajánlásából a legjobb halasi gyermek versenyző kapott elismerést. Ezt a díjat Szente Tamás érdemelte ki. A verseny részletes összefoglalója a kedd esti Sportmagazinban látható, a részletes eredménylista a jövő héten honlapunkon olvasható. 
Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván