Niki világbajnok, Viki ezüstérmes
Sport

Niki világbajnok, Viki ezüstérmes

A halasi Barta-lányok évek óta ott vannak a magyar íjász utánpótlás legjobbjai között. Számtalan országos bajnoki cím, nemzetközi siker fémjelezte pályafutásukat. Most a világbajnokságon is letették névjegyüket, amelynek Sopron-Ágfalva volt a házigazdája. Nikolett arany-, míg Viktória korosztályában ezüstérmet nyert. 

 
 
 
 
 
Úgy tűnik, ez a nyár tényleg az utánpótlás versenyzőinké. Juhász Janka Európa-bajnoki arany-, és világbajnoki ezüstérmet nyert, Felhő Viktória élete első korosztályos birkózó Európa-bajnokságán állt helyt, Weinhardt Virág a nemzeti csapattal vett részt a kontinensviadalon. Barta Nikolett és Barta Viktória, a magyar íjászsport két kivételes tehetsége világbajnokságon szerepelt.
 
A HDH-IAA 3D Világbajnokságot Sopron-Ágfalván rendezték és a két halasi lány remek eredményt ért el. A háromnapos versenyen Nikolett aranyérmet nyert, húga pedig a második helyen zárta a versenyt. Mindketten már a szekszárdi klub igazolt versenyzői, de nem szakadtak el városunktól. Nikolett idén végzett a Felsővárosi Általános Iskolában, ahol ballagása alkalmából átvehette az intézmény kitüntetését is. 
Jáger Levente
Fotók: facebook.com