Janka Európa-bajnok lett!
Sport

Janka Európa-bajnok lett!

Juhász Janka ifjúsági Európa-bajnok lett 7500 méteres nyíltvízi úszásban! Az olaszországi Piombino ad otthont a kontinensviadalnak, Janka sikere azért is rendkívül értékes, mert legyőzte a korosztályos világbajnokot és egyetlen olyan versenyző volt, aki nem mediterrán országból származik. Novotny Attila tanítványa két másodperccel előzte meg az ezüstérmest.

 
Újabb óriási siker a halasi úszósportnak. Juhász Janka első helyen végzett az Piombinoban zajló nyíltvízi ifjúsági Európa-bajnokság 7500 méteres számában. A halasi lány 1:38:01,4-es idővel lett a korosztály és a kontinens legjobbja. Mint megtudtuk: Janka legyőzte az ifjúsági világbajnok spanyol Ruiz Paula-t, és ő az egyetlen olyan versenyző, aki a mai versenyszámok győztesei között nem mediterrán országból származik.
Janka nyáron, a magyar válogatott tagjaként váltóban Európa-bajnoki címet szerzett, de annyira nem érezte magáénak a sikert. Elhatározta, úgy szerepel majd, hogy neki játsszák le a Himnuszt. Ez sikerült! Júliusban, a nyíltvízi világbajnokságon ugyanebben a számban az igen előkelő 12. helyen zárt, de 4x1250 méteres váltóban ezüstérmet nyert a magyar csapattal. Vasárnap rendezik a váltószámokat, ahol Juhász Janka és nővére, Adél is rajthoz áll majd.
Jáger Levente