Kenyai győzelmek a szüreti futóversenyen
Sport

Kenyai győzelmek a szüreti futóversenyen

Kenyai nyertesei vannak a XXVI. Szüreti Utcai Futóversenynek és a IX. Kis Roland Emlékversenynek. Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt idén is két afrikai futó ért elsőként célba. Most Abel Kibet Rop győzött, Henry Kemboi előtt, és a legjobb női versenyző nek járó címet Christina Moraa Oigo érdemelte ki.  A két legjobb halasi, Mózer Jázmin és Péter Szabó András volt. Népszerű volt a lakossági kocogás is, több százan teljesítették a két kilométeres távot.

 
 
 
Két és fél évtizedes múltja van a Szüreti Utcai Futóversenynek, amely idén is lakossági kocogással indult. Több százan teljesítették a két kilométeres távot. Baráti társaságok, iskolák, középiskolák diákjai, hobbifutók, képviselők és a városvezetés tagjai is ott voltak a hatalmas emberfolyamban.
A versenyre közel százan neveztek. A nevezőknek 8 kilométert kellett teljesíteni a halasi utcákon. A megméretés rangjára jellemző, hogy az ország minden részéről, sőt a határainkon túlról is érkeztek nevezők. Egy évvel ezelőtt kenyai siker született és a hozzáértők idén is hasonlót jósoltak. Az első kör megtétele után Abel Kibet Rop és Henry Kemboi állt az első két helyen, messze a mezőny előtt járva. A két futó aztán megosztozott az első két helyen. A harmadik helyen Palkovits István ért célba. 
A nőknél is kenyai siker született, az aranyérem Christina Moraa Oigo nyakába került, a második helyen Molnár Barbara, a harmadikon pedig Machner Tünde zárt. A Kis Roland emlékére alapított vándorserleget Abel Kibet Rop és Christina Mora Oigo vehette át Roland édesanyjától és ezt követően a magasba is emelték.
A legjobb halasi versenyzőknek járó különdíjat Mózer Jázmin és Péter Szabó András érdemelte ki. Részletes eredménylista később itt, a Halasmédia oldalán, fotógaléria holnap délelőtt.
Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván