Janka EB-ezüstöt nyert váltóban
Sport

Janka EB-ezüstöt nyert váltóban

Európa-bajnoki címe után váltóban is remekelt Juhász Janka a nyíltvízi  A nemzeti csapat a 4x1250 méteres számban minimális, alig 0,6 másodperces (!) különbséggel szorult a második helyre a spanyolok mögött. A magyarok 3750 méternél a harmadik helyen álltak, de egy fantasztikus hajrával majdnem sikerült az élre kerülni. Juhász Adél a 17-19 évesek mezőnyében úszott, a magyar válogatott tagjaként. A 4x1250 méteres távon a csaapt negyedik helyen zárt. 

 
Kiskunhalas megint hatalmas ajándékot kapott. Vasárnap délelőtt, amikor nagyon sokan még a Szüreti Napok szombat éjszakáját pihent, Juhász Janka a korosztályos válogatott tagjaként Európa-bajnoki ezüstéremmel gazdagította a kollekcióját. A nemzeti csapat az olaszországi Piombinoban, a kontinensviadalon a 4x1250 méteres váltóban szerepelt. Az olaszok a világbajnoki cím védői, a magyarok akkor szintén ezüstérmet nyertek. Éppen ezért fantasztikus az, hogy a válogatott 2,7 másodperccel legyőzte őket. Az ötödik kilométer végén egy sóhajtásnyi különbség döntött, hihetetlennek tűnő 0,6 másodperces (!) különbség volt az Európa-bajnok spanyol és az ezüstérmes Magyarország között. Janka ezúttal is harmadikként úszott, és a harmadik legjobb időt úszta.
Az ezüstérmes váltóban rajta kívül Kalmár Ákos, Fábián Milán és Rohács Réka szerepelt. Fél tizenkettőtől már a 17-19 éves korosztályé volt a Földközi tengeren kialakított pálya, a 4x1250 méteres váltóban 12 nemzet állt rajthoz. A magyar válogatottban ott volt Juhász Adél, Novotny Attila tanítványa másodikként úszott. A magyarok végül a negyedik helyen zártak, a spanyol, az olasz és a német csapat mögött. Magyarország az összesített érem- és ponttáblázaton is a második helyen zárt a házigazda Olaszország mögött.
Jáger Levente