Halasra ért az országjáró futás
Sport

Halasra ért az országjáró futás

Dunaszekcsőről Baja, onnan pedig Halas volt a cél a Fuss magadért egy kört! nyolcadik napján. A futók pénteken 18 óra után nem sokkal értek be Halas főterére, az itt felállított EFI sátorhoz. A Korányi Intézet dolgozói hozták a stafétát és a Déli városkapunál csatlakoztak hozzájuk a halasiak. A helyi csapatot Romhányi Zoltán a Semmelweis Kórház főigazgatója vezette.

 

Szeptember 17-én indult útjára a staféta. Egészségügyi dolgozók 16 nap alatt 1600 kilométert futnak. A kezdeményezés szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a betegségeket nem utólag kell kezelni, hanem jobb azokat megelőzni.

fuss02

A halasi befutónál, a főtéren egy nagy molinóra bárki felírhatta üzenetét, fogadalmát és az utolsó szál cigarettát is le lehetett tenni, vagyis megfogadni a leszokást erről a káros szenvedélyről.

fuss01

Ugyanis a dohányzás volt a Fuss magadért egy kört! ezen szakaszának témája.. A staféta következő állomása Hódmezővásárhely és Orosháza.

fuss03

A Halasi Egészségfejlesztési Iroda is a betegségek megelőzésén dolgozik, szűrésekkel, hasznos tanácsokkal tusnak segíteni a hozzájuk fordulóknak.

fuss05

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Anda Péter