Fessúr De Bognár nyerte a 4 évesek döntőjét
Sport

Fessúr De Bognár nyerte a 4 évesek döntőjét

A nyitó naphoz hasonló, kellemes nyári időjárás fogadta a 33. Országos Díjugrató Tenyészverseny második napján nyeregbe szálló lovasokat és az őket figyelemmel kísérő nézőket. 147-en startoltak négy versenyszámban a második napon. A versenyszámok az előző napihoz hasonló szabályok szerint történtek, de már a középdöntők miatt emelkedtek a magasságok 5 cm-rel. A négyéves lovaknál pedig bajnokot avattak (Fessúr De Bognár, Kovács Henri), mert a nap utolsó versenyszámaként a kategória fináléját rendezték. Két lovas is duplázott, Kovács Henri és ifj. Szabó Gábor révén.

 

 

A nap első versenyszámában délelőtt 9-kor startolt az első lovas az 5 éves kategória középdöntőjében. A korosztály előző nap holtversenyben harmadik párosa, ifj. Szabó Gábor Timpex Hódolót vitte első helyre. A stílusversenyben Dante Sándor Balázzsal lett második, Oláh Szabolcs pedig Koronaőrt hozta a harmadik helyre.

A hatéves lovaknál ismét az idei magyar felnőtt bajnok, ifj. Szabó Gábor folytatatta sikereinek sorát. Sok hibátlan teljesítmény született, de közülük is a leggyorsabb Timpex Gerle volt a bajnok segítségével, nem mellesleg a legmagasabb stíluspontot kapta a ló. A versenyszámban második lett Coffe Czékus Zoltánnal, a harmadik Q-Verdinivel Pirik Zsolttal.

Nem sok kellett volna, hogy triplázzon ifj. Szabó Gábor, mert a délutáni utánpótlás lovak középdöntőjében alig maradt le az aranyról. Két lóval is dobogós helyre ért a kiváló sportoló, Timpex Ezüsttel stílszerűen a másodikra, Timpex Emlékkel pedig a harmadikra. A korosztály középdöntőjét a tegnapi elődöntőn nyerő páros Kovács Henri Comedy Starral ismét első helyen hozta.

Kovács Henri aztán a nap utolsó számában, a 4 évesek döntőjében Fessúr De Bognárt az első helyre segítette, megkoronázva ezzel a napi teljesítményét. A 4 éves lovak stílusversenyének döntőjében szoros eredménnyel, mindössze 10 század ponttal maradt le a második Caressilanda Horváth Balázs lovaglásával, a harmadik helyen Quinterot hozta be Kovács Henri.

Kiskunhalasi lovasok a nap során a középmezőnyben szerepeltek, ezúttal nem sikerül a hat közé segíteniük lovaikat egyetlen számban sem. A tenyészverseny vasárnap a döntőkkel folytatódik. A Hirling József Lovasparkba ingyenes a belépés.


Kovács Iván
Fotók: Hajdu Krisztina