Országos elődöntőben a Kertvárosi-iskola

A játékos sportverseny diákolimpia területi selejtezőjének megnyerése után a megyei fináléban is remekelt a Kertvárosi Általános Iskola. Az öt csapatot felvonultató megméretésnek az intézmény volt a házigazdája. Csíkné Torday Hargitta, Tóth Adrienn, Szloboda Mihály és Igás Andor tanítványai magabiztos versenyzéssel jutottak tovább az országos elődöntőbe.

 
 
Két kecskeméti, egy kiskunfélegyházi, egy solti intézmény mellett a házigazda Kertvárosi Általános Iskola volt a résztvevője a játékos sportverseny diákolimpa megyei döntőjének. Az intézmény tornacsarnokában megteltek a lelátók, a több mint két és fél órás, tíz feladatot felvonultató vetélkedés során óriási szurkolás volt. A hazaiak az első forduló után az élre álltak és ezt a helyet nem is engedték át másnak. Hiába igyekezett a Solt és a kecskeméti Lánchíd, a halasiak ellenállhatatlanok voltak.
Labdavezetésben, kúszásban, várfoglalóban, szlalomban is remekeltek, így az ünnepélyes díjátadáson Laskovicsné Terzics Edit igazgató akaszthatta a gyerekek és felkészítőik nyakába az aranyérmeket. A Kertváros mellett a Solt jutott tovább az országos eldöntőnek, amelyet februrár 26-án rendeznek a Bibó István Gimnázium Horváth István Sportcsarnokában
Jáger Levente
Fotók: Balogh Attila