Vadkerti siker a Bácsalmási-emlékversenyen

A Kiskunhalasi Atlétikai Club rendezte meg az egykori kiváló sportszervező, edző, Bácsalmási Antal emlékére azt az atlétikaversenyt, amelyen hat iskola állt rajthoz. A diákoknak hat számban kellett összemérniük tudásukat, felkészültségüket, ügyességüket és gyorsaságukat. A kupát idén a Soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola nyerte meg, a csapat felkészítője a halasi atlétikához ezer szállal kötődő Siha János volt. 

 
 
 
A Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában rendezte meg a Kiskunhalasi Atlétikai Club a Bácsalmási Antal Emlékversenyt. A megméretésen a házigazdák mellett a Felsővárosi, a Szent József, a Központi- iskola, a Szilády-gimnázium és a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola vett részt, mérte össze erejét hat versenyszámban.
A gyerekek felkészülten érkeztek, de bizony a sprintváltó, a medicinlabda-hajítás, a békaszökdelés, a helyből hármasugrás, a terem gerelyhajítás próbára tette valamennyiüket. Az utolsó szám, az úgynevezett Forma 1 volt a leglátványosabb és talán a legnehezebb. Itt egy speciális pályát kellett a csapatoknak teljesíteni.
A pályán egyszerre három csapat versenyzett egymással és persze a másodpercekkel. Volt benne futás, ugrás, bukfencezés is. Ennél a fordulónál volt talán a legnagyobb szurkolás is. A gyerekek fürgék és nagyon ügyesek voltak, így a felkészítő testnevelők elégedettek lehettek.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen aztán kiderült, hogy valamennyi résztvevő aranyérmet vihet haza. A kupát viszont csak egy iskola érdemelhette ki, mégpedig nagyon szoros vetélkedésben. Kaszap Imre, a Kiskunhalasi Atlétikai Club elnöke a soltvadkertieknek adta át a míves serleget az eredményeik alapján. Mögöttük szorosan ott volt a házigazda Kertvárosi- és a Központi- iskola is. A kupagyőztes felkészítője Siha János, aki korábban Kiskunhalason volt számos atléta nevelőedzője. Részletek a kedd esti Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.
Jáger Levente (GALÉRIA)