(►) Bibós, sziládys, tekós továbbjutás
Sport

(►) Bibós, sziládys, tekós továbbjutás

A 44. Rákóczi Kupa második játéknapján is megteltek a lelátók. Ami már fél tizenegy körül eldőlt:  házigazda Tekó magabiztosan jutott tovább a vasárnapi elődöntőbe, miután 7-2-re legyőzték a Magyarkanizsát. A Bibó a Szilády elleni győzelmével kezdte meg menetelését, amelynek a végén, a Magyarkanizsa elleni fantasztikus sikerrel továbbjutottak. A Szilády az Orosháza ellen biztosította be helyét a legjobb 4 között. Egy halasi csapat biztosan ott lesz a döntőben.

 
 
 
 
Ébredés után
Volt még ma egy remek mérkőzés, ahol a Testnevelési Egyetem NB II-es futaslcsapata játszott a Tekó All Star válogatottjával. Ez egy ilyen szlbat volt, a Rákóczi itt is nyert, 3-2-re, Anda Péter fotója a lefújás után készült. Nem mindennapi izgalmakra számíthatunk a 44. Rákóczi Kupa harmadik napján is. Holnap eldől, ki kerül a döntőbe, ki játszhat a harmadik helyért, ki lesz Rákóczi Hadnagya. Íme a menetrend, ébredés után: 8:30 Tekó - Gyöngyös, 9:10 Bibó - Szilády, 9:40 Jánoshalma - Soltvadkert (Rákóczi Hadnagya Kupa bronzmérkőzés), 10:15 Rákóczi Kupa bronzmérkőzés, 10:50 Döntő, 11:25 Rákóczi Hadnagya Kupa döntő, 12:00 Eredményhirdetés
Orosházi feladat
A másosdik nap zárása nem mindennapi izgalmakat hozott. Az Orosháza és a Gyöngyös összecsapásán előbb a gyöngyösiek léptek el, majd az orosháziak átvették a vezetésst. Amikor úgy tűnt, hogy továbbjuthatnak a békésiek, a Mátraalja válogatottja egyenlített. 4-4, következtek a hatosok. Ezt fontos kijelenteni, mert az első, kimaradt büntetőt még hét méterről lőtte az Orosháza. A kapusuk védett, de ismételni kellett, mert nem volt jó a távolság. Ezt már belőtte a gyöngyösi játékos. Az idegek harcát is ők bírták jobban, hiába jelezte az Orosháza, hogy óvni fog, a kiírás szerint erre nincs lehetősége. A Gyöngyös került a legjobb négy közé
Kanizsa, végállomás
A szombat a Tekó mellett a Bibó meneteléséről szólt. Molnár Csaba tanítványai a legfiatalabb kerettel vágtak neki a kupának, ennek ellenére nagyon szép focit játszanak. Kora este a gimnazisták a Magyarkanizsa ellen léptek pályára a továbbjutásért. A bibósok megszerezték a vezetést Pocsai Ákos révén, a Kanizsa viszont egyenlíteni tudott. A fordulás után következett Tóth Ákosék varázslata. A hajrában három alkalommal vették be a kanizsai kaput, két lövés, Zentay Viktoré és Fejes Vincéé bármelyik európai labdarúgó összefoglalóba bekerülhetett volna. A Bibó holnap a Sziládyal meccsel a döntőbe jutásért.
 
Biboldogság 
Hiába játszott szépen a Bibó a pénteki nap folyamán, egy döntetlennel és egy vereséggel zárták az első két fordulót. A szombat azonban a halasi gimnáziumé volt. Előbb óriási csatában legyőzték a Sziládyt, majd következett a Sárospatak elleni találkozó. A gimnazisták ellenállhatatlanul játszottak, megmutatták, mindenképpen ott akarnak lenni a továbbjutásért vívott találkozók valamelyikén. A taktikus, okos foci meg is hozta az eredményét, ráadásul ez gólokban is megmutatkozott. A kérdés csak az volt a Bibó hány góllal veri a Sárospatakot. Harminc perc után ez is kiderült, hattal. A Bibó ezzel újabb remény kapott a továbbjutásra.
Sziládynak nem nyolc, hanem kilenc
A Szilády a Bibó elleni elveszített rangadó után gyorsan magára talált. Zákány Sándor edző felhívta a figyelmet arra, hogy nem lehet lazsálni egy ilyen kupa során. Ezt meg is fogadták a sziládysok és ennek megfelelő lendülettel vágtak neki az Orosháza elleni meccsnek. A békésiek gyorsan belátták, hogy ezen a találkozón kevés a keresnivalójuk. A tavalyi kupagyőztes pedig ezt tökéletesen kihasználta. A gimnazisták a csoport első helyéért hajtottak és ez meg is látszott a játékon. A magabiztos, 4-1-es sziládys győzelem azt jelentette, hogy kilenc ponttal zártak és  holnap reggel a Zákány-fiúk elődöntőt játszhatnak.
Egy vérből valók vagyunk...
A Tekó és a Sepsiszentgyörgy találkozó több szempontból is különleges volt. A mérkőzés előtt a két csapat játékosai és a közönség együtt énekelte el az Ismerős Arcok: Nélküled című dalát. A 44. Rákóczi Kupa eddigi legfelemelőbb pillanatai voltak ezek. A kezdőrúgást Nagy Viktória tanárnő végezte el, neki négy tanítványa is a Tekó válogatottjának a tagja. Aki azt hitte, hogy a házigazda spórol az energiájával, az tévedett. Támadólag lépett fel a hazai csapat és Torma Barnabás szépségdíjas góljával vezetést is szerzett. A félidőig nem változott az eredmény de csak azért, mert remekelt a vendégek kapusa Furus Sándor. A második félidőben viszont ő is tehetetlen volt Andróczki Máté lövésénél. A szentgyörgyiek szépítettek, de a csereként beállt Liska Andor megszerezte Dózsa Zsolt edzőségének 200. tekós gólját. A hazaiak négy győzelemmel, 18-3-as gólkülönbséggel jutottak a vasárnap reggeli elődöntőbe.
Ébredő erő
A délelőtt rangadóját a Bibó és a Szilády játszotta. A két gimnázium presztizsmeccsének előzménye az volt, hogy a reformátusok két győzelemmel álltak, míg a bibósok egy döntetlennel és egy vereséggel várták a mérkőzést. Ahogy arra számítani lehetett óriási csata volt a pályán, a Bibó folytatta azt a szép focit, amit már tegnap is mutatott, ám ezúttal ez eredményességgel is párosult. A Szilády nagyon akart, de ezúttal többet hibáztak, Molnár Csaba csapata pedig kihasználta ezt. A végén a feszültség kiállításokban is megmutatkozott, a bibós ébredő erő új reményt jelent. A Sziládynak is győzni kell az utolsó körben.
A Tekónál nincsen jobb...
Az első játéknapon elért két győzelem után nehéz mérkőzés várt a házigazdákra. A Tekó és a Magyarkanizsa két éve a döntőben találkozott egymással, akkor hosszabbítás után 3-2-re a vendégek nyertek. Most egészen más koreográfia szerint zajlott a meccs. Andróczki Máté már a második percben bevette Törtei Kristóf kapuját, majd László Dániel és Döbrentei Dávid is betalált, így gyorsan nagy különbség alakult ki. A Tekó megkapta ugyan az első gólját, de Grácz Gergő duplázott, Honfi Dániel is feliratkozott a góllövőlistára. A kanizsaiak szépítettek, de nem sokkal a lefújás előtt Andróczki Máté szabadrúgásból beállította a 7-2-es végeredményt. A Tekó biztosan jutott a holnapi elődöntőbe.
A szombati nap eredményei:
Kecskemét - Sepsiszentgyörgy 2-1
Sárospatak - Orosháza 2-3
Tekó - Magyarkanizsa 7-2
Bibó - Szilády 2-1
Gyöngyös - Kecskemét 3-2
Humán - Sárospatak 1-0
Sepsiszentgyörgy - Tekó 1-3
Orosháza - Szilády 1-4
Kecskemét - Magyarkanizsa 1-9
Sárospatak - Bibó 1-7
Sepsiszentgyörgy - Gyöngyös 2-3
Orosháza - Humán 4-1
Tekó All Star - Testnevelési Egyetem 3-2
Bibó - Magyarkanizsa 4-1
Gyöngyös - Orosháza 5-4 (büntetők után)
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter, Jáger Levente
Videó: Rákóczi Televízió