Szilády: még mindig maximumon
Sport

Szilády: még mindig maximumon

Továbbra is maximumon pörög a Kiskunhalasi Szilády RFC több korosztályos csapata is. A hétvégén erre jó példát mutatott a 2007-es (képünkön) és a 2009-es korosztály, amely aranyéremmel térhetett haza, a futsalosok is remekeltek, a 2006-os korosztály pedig ezüstéremmel gazdagodott.

 
A bordányiak is elismerősen szóltak a Szilády RFC 2007-es korosztályú csapatának teljesítményéről. Pozsár Mátyás tanítványai remekül szerepeltek egy tornán, ahol 16 rúgott és 3 kapott góllal várták a döntőt. A fináléban a hazaiak voltak az ellenfelek, de már a félidőben 4-0-ra vezetett az RFC, a végeredmény pedig 5-1 volt, így övék lett az aranyérem. A Szilády II. a hatodik helyet szerezte meg. A keretben Mádai Gellért, Varga Márk, Zsembery Áron, Dömötör Andor, Földes Marcell, Várszegi Bence, Ábrahám László, Mohácsi Gergő, Acsai Botond, Szakál Áron, Hajma András, Lengyel Domonkos, Csauth-Pálfi Kolos kapott helyet.
A 2009-es korosztály a bajai Tavaszváró Kupán lépett pályára. A Gillich Tamás és Vincze Attila edzette fiatalok odatették magukat, és ez gólokban is megmutatkozott. Az ötcsapatos tornán négy ellenféllel szemben 18-2-es volt a gólkülönbség, ez pedig aranyérmet jelentett a csapatnak. A keretben Takács Erik, Kovács Dávid, Teleki Dávid, Bogdán Martin, Vincze Tamás, Horváth Áron, Gilich Gergő, Paor-Smolcz Csanád szerepelt.
A 2006-os csapat Soltvadkerten szerepelt a Tasnádi Miklós Emléktornán. A fiúk az Akasztó és a KLC ellen gól nélküli döntetlent értek el, majd az Izsák ellen 1-0-ra, az UFC ellen pedig 3-0-ra nyertek. A döntőben ismét az Akasztó volt az ellenfél. Két gólt is rúgott a Szilády, de egyiket sem adta meg a játékvezető, az akasztóiak viszont egy jól eltalált szabadrúgással megnyerték a kupát. Az RFC ezüstérme így is szépen csillog.
Folytatódott az NB II-es futsal-bajnokság. A csapatra három mérkőzés várt. A Kincsem Lovaspark ellen sima, 6-3-as siker született, azonban a Máltai SE magabiztosan gyűrte le 4-0-ra a Sziládyt. Az utolsó mérkőzésen a Kecskemét Scoregoal ellen 5-2-es halasi siker született, így az RFC 11 pontos előnnyel vezeti a csoportját. 
Jáger Levente