Szoros meccsen nyerő Autoteam
Sport

Szoros meccsen nyerő Autoteam

A Kiskunmajsával rendre nagy csatát vív a KB Autoteam SE a megyei női kézilabda bajnokságban. Vasárnap is így történt. A sportcsarnokban több mint száz szurkoló biztatta a csapatokat. A Majsa erősen kezdett és próbálta tartani a hazai csapatot. A nagy küzdelemben nem kímélték egymást a játékosok és gyakran kellett a bíróknak közbeavatkozni. Az utolsó 10 percben úgy látszott simán győz a bajnok Halas, de ekkor a kockázatos letámadásos taktika bejött a vendégeknek és drámai végjáték következett, amit végül Virág Erika csapata nyert meg. KB Autoteam SE- Kiskunmajsai KC 28-26 (14-12)

 

Tizennégy percet kellett várnia a hazai szurkolóknak, hogy vezessen a bajnok Kiskunhalas, addig ugyanis ellenfele a Kiskunmajsa irányította a mérkőzést. Ezt követően is szorongatta a hazai csapatot Komáromi edző együttese. A félidő utolsó perceiben tudott két gólos előnyre szert tenni a Halas. A küzdelmes mérkőzésen röpködtek a kiállítások, sőt Nagy Mariannt piros lappal végleg pihenőre küldtek. Az edzők négyszer kértek időt, hogy rendezzék csapataikat a helyenként parázs hangulatú mérkőzésen. A végjáték pedig igazi szomszédvári drámát hozott, amelyben még a meglepetés szele is fellebbent, de végül győzött a KB Autoteam SE.

kb majsa 2

Virág Erika (edző, KB Autoteam SE): „Jobb mérkőzésre számítottam. Egy hete az NB-II-es Makó ellen játszottunk egy jó meccset. Arra a dinamikus játékra számítottam Majsa ellen is. Nem így történt. Ez a találkozó rajtunk múlott, ezt végig tudtam. Egyébként jó csapata van Majsának és nagyon megdolgoztattak minket. A végén felhoztuk őket, de a lényeg a győzelem és a két pont.”

kb majsa edzok

Komáromi Tibor (edző Kiskunmajsa): „Tudtuk, hogy Halason a Halas ellen játszani nagy feladat, de vállaltuk. Jól kezdtünk az elején, aztán 10 perc után váltottak a hazaiak és kijöttek védekezni 9-10 méterre, ami megfogta a korábbi lendületünket és kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A második félidő végén, amikor fogyott az idő és hat góllal vezetett a Halas, akkor kockáztattunk, kitámadtunk és kinyíltunk, de szorossá tudtuk tenni a végét. Úgy érzem méltó ellenfélként küzdöttünk a bajnokkal.”

kb majsa 4

KB Autoteam SE- Kiskunmajsai KC 28-26 (14-12)

Kiskunhalas, Horváth István Sportcsarnok, 110 néző, 2017 február 19. 16 óra

Mérkőzésvezetők: Bálint Tamás, Szarvas Tamás

Hétméteres: 5/4 - 5/3, figyelmeztetés: 3/3, kiállítás: 6/2, végleg kiállítva Nagy Mariann.

A mérkőzés alakulása: 11.p 6-6; 25.p 10-10; 43.p 21-17; 52.p 26-20; 58.p 27-26.

kb majsa 0

Gólszerzők:

KB Autoteam SE: Csehó - Kovács Nikolett 1, Mészáros Anita 2, Csősz Szilvia 2, Sendula Fanni 2, Nagy Marianna 7/3, Tóth Lili 4, Baksa Nikolett 4, Csordás Renáta 3, László Krisztina 2/1, Agócs Erika 1.

Kiskunmajsa SE: Kertész-Farkas Inez 4/1, Sípos Eliza 7, Bálint Ivett 1, Ágoston Liliána 1, Tarjányi Petra 1, Varga Zsanett 4, Kocsis Mónika 1, Terbe Ágnes 7.

A KB Autoteam SE következő mérkőzése idegenben lesz: Dél-100 Kiskunfélegyháza - KB Autoteam SE, 2017. február 26. 13 óra.

Kép-szöveg: Kovács Iván (galéria)