Nem moziztak a tűzoltók
Sziréna

Nem moziztak a tűzoltók

Egy halott és több sérült volt a feltételezések szerint a mozi nézőterén azon a gyakorlaton, amelyet csütörtökön délelőtt tartottak a halasi tűzoltók. Mint megtudtuk: két héttel ezelőtt a kiürítést szimulálták diákok segítségével, ma pedig a tűzoltás lehetséges formáit próbálták ki.

 
 
 
 
 
Öt tűzoltóautó fékezett csütörtökön délelőtt a főtéren, a mozi mellett. A filmszínház területén ütött ki tűz, az óriási füst miatt nehéz volt a tájékozódás. Ráadásul többen megsérültek, őket meg is kellett keresniük a szolgálatban lévő egység tagjainak. A megtalált személyeket hordágyon és mentőálarc segítségével mentették. Egyikükre az emeleten bukkantak rá, a gyakorlat forgatókönyve szerint rajta már nem lehetett segíteni.
Mikor a tüzet eloltották újabb nehézség várt mentésben résztvevőkre, mert két tűzoltó alatt beszakadt a színpad. Ők is segítségre szorultak. A próbariadó utolsó fázisában pedig a magasből mentő emelőkosaras járművet is bevetették, arra voltak kíváncsiak, hogy biztonságosan le tud-e talpalni a szűk utcában. A gyakorlat végén Babud Jenő ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője értékelte a látottakat. További képek itt.
Jáger Levente