Fiatalok balesete Kiskunhalas közelében
Sziréna

Fiatalok balesete Kiskunhalas közelében

Árokba hajtott egy személyautó Kiskunhalas és Imrehegy között vasárnap hajnalban. A járműben négy fiatal utazott, egy nő súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A rendőrség vizsgálja, hogy történt a baleset, a helyszínen nem tisztázódott, hogy ki vezette az autót.

 

Feltehetően ittas lehetett annak a gépjárműnek a vezetője, amelyik vasárnap hajnalban hajtott árokba és csapódott egy fának Kiskunhalas és Imrehegy között. Egyelőre tisztázatlan, hogy az autó négy utasa közül melyikük ült a volán mögött, egyikük sem vállalta, erre jó okuk lehetett, mert a helyszíni információk szerint valamennyin fogyasztottak alkoholt. A balesetben egy fiatal nő súlyosan sérült, őt a kiskunhalasi mentők vitték kórházba, a többi utas könnyű sérülést szenvedett. A műszaki mentést a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították a járművet.

 

A halasi tűzoltóknak szombaton is volt dolguk, Kiskunmajsa és Kömpöc között ütközött egy út menti fának egy gépkocsi. Egy nő és 10 éves kisfia ültek az autóban. A kocsit vezető anya beszorult a roncsba, őt a tűzoltók szabadították ki, súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték a mentők kórházba, a fiúnak a csodával határos módon nem esett komolyabb baja. Mint az Országos Mentőszolgálat közölte, elsődlegesen a Csongrád megyei vezető mentőtiszt segített a sérült ellátásában, aki percekkel a baleset után ért a helyszínre. - Bajtársunk az életveszélyes koponyasérültnél a kiskunmajsai mentőgépkocsi és a kisteleki esetkocsi megérkezéséig a sürgősségi táskájának felszerelésével vénát biztosított, infúziót kötött be, nyakrögzítést alkalmazott és a légutat is szabadon tartotta. A sérültet kimentés és további ellátás után az esetkocsi szállította kórházba- közölte a mentőszolgálat.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos
Fotó: illusztráció