Hat sérült a fehértói úti balesetben (galériával)
Sziréna

Hat sérült a fehértói úti balesetben (galériával)

Három súlyos, három könnyű sérültje volt annak a balesetnek, amely nem sokkal fél kilenc után történt a fehértói és a Kopolyai út kereszteződésében. Egy Opel és egy Volkswagen ütközött össze, a karambolhoz a mentők, rendőrök mellett a halasi tűzoltókat is riasztották. Elsődleges adatok szerint a balra kanyarodó Opel sofőrje hibázott.

 
 
 
 
11:58 Zavartalan a forgalom
A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint véget ért a helyszínelés és a műszaki mentés a baleset helyszínén, újra zavartalan a forgalom. Értesülésünk szerint halasi és jánoshalmi sérültjei vannak az ütközésnek. Az egyik utast, egy idős asszonyt a halasi kórházból mentőhelikopterrel szállítanak tovább.
 10:48 Hat sérült
Három halasi és egy jánoshalmi mentőautó vett részt a sérültek ellátásában, szállításában. Nagy József állomásvezető mentőtiszt tájékoztatása szerint a súlyos sérülteknél felkar-, bordatörés és agyrázkódás volt az elsődleges diagnózis. Valamennyien a halasi kórház traumatológiai ambulanciájára kerültek, vizsgálatuk, ellátásuk ezekben a percekben is tart. A helyszínen készült fotóinkat itt nézheti meg. 
Előzmények 
- Minden a szemem előtt játszódott le. Láttam az Opel vezetőjét kanyarodni, de akkor már odaért a Volkswagen. A fiatal sofőr igyekezett elkerülni az ütközést, félrekapta a kormányt, de a két autó eleje egymásnap csapódott- mesélte Korda Tibor mezőőr, aki szemtanúja volt a balesetnek.
A VW lehajtott az útról, szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem borult fel. A baleset a fehértói út és a Kopolyai út kereszteződésében történt. Az Opel Kunfehértó felől érkezett és le akart kanyarodni a Kopolyai útra. A Volkswagen az 53-as főút felől jött, a sofőr igyekezett elkerülni az ütközést. Percek alatt három halasi mentőautó, a rendőrség és a tűzoltóság egysége is kiérkezett a helyszínre.
Összesen heten ültek a két járműben, elszállításukra Jánoshalmáról is érkezett egy mentőautó. Elsődleges adatok szerint három súlyos, három könnyű sérült van, egyik utas nem sérült meg, de vizsgálatokra a halasi kórházba vitték. A helyszínelés és a műszaki mentés idején teljes útzár van a fehértói úton. 
Jáger Levente
Fotók: Jáger Levente, Pozsgai Ákos