Őzekkel ütköztek a teherautók
Sziréna

Őzekkel ütköztek a teherautók

Két őz okozott balesetet kedden kora reggel az 55-ös főút kisszállási szakaszán, két kisteherautó ütközött az állatokkal. A balesetben az egyik jármű vezetőjének a keze sérült meg, hozzá mentőautót is riasztottak. Az egyik jármű totálkárosra tört, a másiknak csak a hátsó lökhárítója sérült és a jobb oldali visszapillantó tükre tört le.

Elkerülhetetlen volt az ütközés, olyan hirtelen szaladtak ki a főútra az őzek az elöl haladó Iveco kisteherautó elé, amely halálra gázolta a szerencsétlen állatokat. A mögötte érkező Volkswagen vezetője megpróbált lehúzódni az út szélére, hogy ne csapódjon tehergépkocsinak, de nem sikerült és hátulról bele rohant. A balesetben a Volkswagent vezető bajai férfi sérült meg könnyebben, a csuklóját fájlalta, mentőt hívtak hozzá, akik a helyszínen ellátták a sérülését, saját felelősségre nem ment kórházba.

tortteher

A baleset helyszínelése idején a forgalom, váltakozó irányba haladt, a műszaki mentéskor azonban teljes szélességében lezárták az 55-ös főutat. A baleset körülményeit a halasi rendőrkapitányság vizsgálja.

Az 53-as főút körforgalom és Tompa közötti szakaszán is egy őztetem feküdt az út szélén. Vélhetően nem sokkal korábban üthették el. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a környező utakon másutt is számítani lehet a vadak megjelenésére az utakon, ezért óvatosan közlekedjenek.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos (galéria ITT)