Mentették a szerb kamiont
Sziréna

Mentették a szerb kamiont

Órákon át tartott annak a szerb kamionnak a műszaki mentése, amely tegnap borult árokba az 53-as főúton, a balotaszállási elágazás közelében. Időnként fél- illetve egészpályás útzár volt a kérdéses szakaszon

 
 
 
13:35 Kint van az árokból
Még legalább másfél óráig számítani kell teljes, vagy félpályás útzára a balotaszállás elágazás közelében. A kamiont már kihúzták az árokból, úgy tűnik, hogy saját kerekein el tud gurulni a legközelebbi parkolóig. A rakomány egy része még elfoglalja az egyik sávot. Folytatják a pakolást egy másik járműre. A közútkezelő munkatársai az aszfalt tisztítását végzik. 
13:00 Talpra állították 
Óriási dugó alakult ki az 53-as főúton a szerb kamion műszaki mentése miatt. A járművet már a kerekeire állították, de még félig az árokban van. A feltorlódott kocsisor előtt megnyitották az utat, majd folytatják a rakomány pakolását. Félpályán haladhat a forgalom- tudtuk meg a helyszínen.
11:35 Teljes útzár 
Megérkezett a helyszínre az a speciális kamionmentő, amelynek segítségével igyekeznek talpra állítani a pórul járt járművet. Jelenleg teljes útzár van az 53-as főúton.
 
Előzmények 
Több órát is igénybe vehet annak a kamionnak a műszaki mentése, amely tegnap borult árokba az 53-as főúton, a balotaszállási elágazás közelében A jármű Szerbiából szállított volna kábeleket Németországba. A rakományért egy másik kamion érkezett, arra pakolják majd át.
A rakodást a vámosok felügyelik. Mint megtudtuk: hamarosan daru is érkezik majd, és annak segítségével állítják majd talpra a szerelvényt. A műszaki mentés idején félpályás útzár van, a váltakozó irányú forgalmat a rendőrség irányítja. A balesetben senki sem sérült meg.
Pozsgai Ákos