Ünnepeltek a tűzoltók
Sziréna

Ünnepeltek a tűzoltók

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte a Mélykúti Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A település és a szervezet megadta a módját a jeles évforduló köszöntésének, volt felvonulás, kutyás bemutató, ejtőernyős ugrás és természetesen a torta sem hiányozhatott. A mélykútiakkal együtt ünnepeltek, a bajai, a kiskunhalasi, a jánoshalmi, a kiskunmajsai, a bácsbokodi és a tataházi tűzoltók is. 

 
Kilencven évvel ezelőtt kezdte meg működését a Mélykúti Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jeles alkalom kapcsán szerveztek születésnapi ünnepséget a településen szombaton. Erre a mélykútiak mellett meghívták bajai, kiskunhalasi, jánoshalmi, kiskunmajsai, bácsbokodi és tataházi kollégáikat is. Velük együtt vonultak fel a város utcáin. Volt születésnapi torta is, a kilátogató nézőket pedig K9-es kutyás bemutató és egy rendkívül látványos ejtőernyős-show szórakoztatta.
A Mélykúti Önkéntes Tűzoltó Egyesület több alkalommal is bizonyította az elmúlt évben, hogy számíthat rájuk a lakosság. Segítik a jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók munkáját is. Itt voltak például a tavalyi, nagy kiterjedésű erdőtűz oltásánál is. A mélykúti egység parancsnoka Borsos Mihály. 
Jáger Levente
Fotó: Túri Zsolt