Nemzetközi tűzoltás Kisszállásnál
Sziréna

Nemzetközi tűzoltás Kisszállásnál

Tanyákat és személyautókat is veszélyeztetett egy avartűz hétfőn délben Kisszállás közelében, az 55-ös főút mellett, két tanya közelében. Az 53-as főúton közös szolgálatot teljesítő magyar, szerb és román rendőrök igyekeztek elsőként a bajbajutott tanyatulajdonosok segítségére, akiket egy kamionos értesített a tűzről. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, miközben értesítették a halasi tűzoltókat.

 
Vödrökkel és lavórral hordták a vizet az udvari csapról az egyik közeli tanya lakói, mert a lángok már a kerítést és a melléképületet nyaldosták, amikor megérkeztek a közelben akciózó rendőrök. A magyar, szerb és román egyenruhások azonnal bekapcsolódtak a tűz oltásába, de a szomszédos házakból is jöttek többen, hogy segítsenek.
A lángok nem túl nagy területen, de nagyon gyorsan terjedtek a száraz avar- és aljnövényzet, valamint a bokrok pillanatok alatt borultak lángba. A halasi tűzoltók három szerkocsival érkeztek a helyszínre, szinte az utolsó pillanatban, azonnal vízsugarakat irányítottak a hatalmas lángnyelvekre, így sikerült megmenteni a tanyát és megakadályozni, hogy tovább terjedjen a tűz.
Egyelőre tisztázatlan, hogy miért csaptak fel a lángok, a szomszédos tanyán élő idősebb férfi arról beszélt, hogy a környéken már máskor is voltak gyanús tűzesetek. Most is láttak nem sokkal korábban egy elhaladó autót a tanya előtti a földes úton, az itt élő öregembernek több haragosa is van, akikkel már korábban összetűzésbe került, de az is lehet, hogy az idős csak avart égetett és az terjedt tovább.
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos (GALÉRIA)