Határvadászokat toboroztak
Sziréna

Határvadászokat toboroztak

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság udvarán várta a Készenléti Rendőrség a határvadász-járőrtárs munka iránt kíváncsiskodókat. A rendezvényen az érdeklődőknek egy kisfilm segítségével mutatták a Készenléti Rendőrség sokoldalú feladatait, ezt ruházati és taktikai bemutatók követték.

 
Két órán át várták azokat, akik testközelből szerették volna megtapasztalni, milyen is lehet a határvadász élet. A halasi nyílt napra egyműs után érkeztek az érdeklődök. Többen azt mondták, hogy csábítónak tartják a feltételeket és a fizetést, így nem sokat gondolkoznak azon, hogy beadják-e a jelentkezésüket erre a lehetőségre. A térségben összesen háromezer új határvadász-járőrtársnak tud munkát biztosítani a rendőrség.
Mint arról korábban beszámoltunk Kiskunhalason és Kelebián is voltak már toborzások az elmúlt hetekben. A toborzó csoport legközelebb szeptember 23-án, Jánoshalmán, a Járási Szüreti Expo 2016., másnap délelőtt pedig Baján, a Bácska Kincse (Baja-Gemenc Természeti Napok) elnevezésű rendezvényen várja az érdeklődőket.
Bakos László