Egy halott, halasi sérült az építkezésen
Sziréna

Egy halott, halasi sérült az építkezésen

Halálos baleset történt egy kiskunhalasi építkezésen, a Zrínyi utcában. A helyszínen megtudtuk: ismeretlen ok miatt a födém leszakadt és három munkást maga alá temetett. Egyikük életét már nem lehetett megmenteni, ketten súlyosan sérültek, egyikik kiskunhalasi.

 
 
 
 
 
15:06 Halasi sérült
Újabb információkat tudtunk meg a délelőtti balesetről. Az elhunyt egy 58 éves erdélyi férfi. A két sérült közül az egyik kiskunhalasi, a másik pedig keceli. Mindketten kórházban vannak, egyikük állapota sem életveszélyes. A szemle még mindig tart a Zrínyi utcában.
 
14:10 Nyomoz a rendőrség
A sérültek ellátásában nemcsak helyi mentők vettek részt:  a riasztást követően a kiskunhalasi mellett a kiskunmajsai és a kiskőrösi esetkocsi is a helyszínre érkezett. Hürkecz Zoltán sajtóreferens arról tájékoztatta a Halasmédiát, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz. 
Előzmények 
Mentők, rendőrök és tűzoltók érkeztek kedden délelőtt, nem sokkal 11 óra után a Zrínyi utcában zajló építkezéshez. A riasztás szerint egy födém szakadt le, amely több munkást is megsebesített. Kiderült: három sérültje van az esetnek, egyikük életét azonban nem tudták megmenteni. A mentők két férfit szállítottak a halasi kórházba végtag- illetve koponysérüléssel. Az utca egy részét a rendőrség lezárta a forgalom elől, mint megtudtuk: tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a kiérkező egység a helyszín biztosításában segédkezett. Úgy tudjuk, hogy egy magánvállalkozás volt a kivitelező, egyelőre nem tudni, hogy miért következett be a baleset. A födémelemek szakadhattak le.  A munkavédelmi felügyelőség, valamint a rendőrség vizsgálja majd a pontos körülményeket, és az építésügyi hatóság szakembereit is a helyszínre várják.
Jáger Levente (GALÉRIA)