Majdnem megölte az apját
Sziréna

Majdnem megölte az apját

Mint arról korábban beszámoltunk, március 18-án családi dráma helyszíne volt Jánoshalma. Egy 33 éves férfi kis híján megölte az apját pusztán azért, mert vitájuk annyira elmérgesedett. A sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Fia szabadlábon, de lakhelyelhagyási tilalom alatt várja a tárgyalást, amely Kecskeméten lesz.

 
 
 
 
Rendőrök, mentők, majd egy mentőhelikopter is érkezett a jánoshalmi Móra Ferenc utcába. Egy életveszélyes állapotban lévő,  a mellkasán szúrt sebbel szállítottak a szegedi klinikára egy férfit, fiát pedig bilincsben vezették el. Kiderült, egy családi vita fajult el. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a napokban vádemeléssel zárult az eljárás. A 33 éves férfi ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés a vád, mivel egy konfliktust követően részegen, mellkason szúrta az édesapját. Az eset még március 18-án történt.
 
A vádlott már évekkel ezelőtt elköltözött a szüleitől, de sokszor meglátogatta őket. A vádlott és apja rendszeresen fogyasztottak alkoholt, közös italozásaik során rendszeresek voltak a viták, kötözködések. A bűntett napján hajnalban az apa elment fia otthonába, hogy családi problémákat beszéljenek meg. Ezután reggel 7 óra körül közösen visszamentek a szülői házba, ahol italozás mellett folytatták a beszélgetést, amitől mindketten lerészegedtek.
 
A beszélgetés ismét vitává, veszekedéssé fajult köztük, melynek hevében az apa lefejelte a vádlottat és kitessékelte a lakásból. Ahogy az apa az utcára kitolta a vádlottat, még egyszer lefejelte a fiát. Az erősen ittas fiú ettől feldühödött és elővette zsebkését, mellyel egyszer, kaszáló mozdulattal mellkason szúrta az apját. Ezután a vádlott visszament a saját lakásába. Az apa még az utcáról a lakása bejáratáig el tudott menni, de ott elájult és összeesett. A mentők kórházba is szállították a mellkason szúrt sértettet.

A sértett a bántalmazás miatt a mellkasán a mellüreget megnyitó, közvetlenül életveszélyes szúrt sérülést szenvedett, az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A lefejelések miatt a vádlott a száján 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de ezek miatt nem kérte apja megbüntetését. A vádlott lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt várja a tárgyalást, őt a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.