Megkezdik a határvadászok képzését
Sziréna

Megkezdik a határvadászok képzését

Az első ütemben 58 leendő határvadász kezdi meg a tanulmányait Bács-Kiskun megyében. Kiskunhalason a Tiszti Klub épületében rendezték meg részükre az ünnepélyes tanévnyitót. Sándor Miklós dandártábornok, a Készenléti Rendőrség Személy és Objektumvédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a sikeres pályázókat.

 
Az ünnepségen részt vett Arató László ezredes a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és Dr. Koczó Ferenc alezredes, a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium igazgató-helyettese, valamint Szöllősi László őrnagy, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály IV. megbízott főosztályvezetője.
egyenruha02
A felvételi követelményeknek elsőként megfelelő és sikeres 58 pályázó november 1-i hatállyal a Készenléti Rendőrség Kiskunhalasi Bevetési Osztályának állományához tartozik. A következő 6 hónapban moduláris képzésben vesznek majd részt, amelyet követően őr-járőrtárs rész-szakképesítést szerezhetnek. A második hónap végén, a sikeres modulzáró vizsga letétele után már hivatásos állományba kerülnek kinevezésre, 12 hónap próbaidő kikötésével.
egyenruha03
Az őr-, járőrtárs rész-szakképesítést megszerző hivatásos állományú járőrtársak a Határvadász Bevetési Osztályok feladatainak ellátásában vesznek majd részt. Az országban összesen 11 helyszínen képzik a határvadászokat. Az állásokra még továbbra is lehet jelentkezni, a kormányhatározat értelmében ugyanis összesen 3000 határvadász-járőrtárs poszt várja a leendő munkavállalókat.
Szöveg-fotó: Bakos László