(►) Rendőrök vigyáznak az értékekre a vásárban
Sziréna

(►) Rendőrök vigyáznak az értékekre a vásárban

Hangosan kínálgatták a portékájukat a kereskedők vasárnap kora reggeltől a kiskunhalasi vásárban. A tapasztalatok szerint a trükkös tolvajok előszeretettel mennek ki oda hónapról-hónapra, hiszen arra számítanak, hogy a nagy tömegben könnyen sikerrel járhatnak. Az ilyen lopásokat szeretné megelőzni a rendőrség.

 

- Szórólapokat osztunk a vásárba érkezőknek azért, hogy ne váljanak áldozattá. Sajnos múlthónapban több bejelentés is érkezett, hogy zsebtolvajok pénztárcákat, iratokat vittek el az állampolgároktól. Fontos lenne, hogy senki ne vigyen magával nagymennyiségű készpénzt, az iratokat pedig ne tartsák egy helyen a pénztárcában. Legyenek körültekintőek, ha bűncselekményt észlelnek, hívják azonnal a 107-es vagy 112-es telefonszámokat – számolt be az akció részleteiről Farkasné Wodring Zsuzsanna kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

Nem csak a vásár területén, hanem a parkolókban is érdemes nagyon odafigyelni. Nem mindegy például, hogy hol és hogyan állnak meg a sofőrök, valamint, hogy mit hagynak az autóban, amíg odabent vásárolnak.

szorolap02

- A legjobb az lenne, ha semmilyen érték nem maradna az autóban. Ha mégis kénytelenek a járműben hagyni valamit, azt úgy tegyék, hogy egyáltalán ne legyen látható helyen – hívja fel a járművezetők figyelmét Hegedűs Richárd rendőr zászlós.

Szöveg-fotó: Szőri Attila