Majsai krimi: maszkos rablás az erdőben
Sziréna

Majsai krimi: maszkos rablás az erdőben

Krimibe illő jelenetek játszódtak le idén februárban egy Kiskunmajsa környéki erdőben. Maszkos rablók lesből támadtak egy nigéria férfire és barátjára, akikett tehergépkocsi-vásárlás ürügyén csaltak a helyszínre. A zsákmány meghaladta a 2 millió forintot. A rendőrök elkapták őket, most a halasi járási ügyészség vádat emelt az elkövetők ellen. Úgy tűnik, hosszú éveket töltenek majd fegyházban.

 

 

A 46 éves hajósi férfi és 21 éves veje, továbbá 22, 25 és 31 éves társaik valamennyien hozzátartozói egymásnak. Egyikük használt tehergépkocsik adásvétele kapcsán ismerte meg a Budapesten élő nigériai állampolgárságú sértettet, akiről tudta, hogy az üzletek lebonyolításánál nagyobb összegű készpénzt szokott magánál tartani. 2016 elején a vádlottak nehéz anyagi helyzetbe kerültek, ezért kidolgoztak egy részletes tervet, amellyel a sértettől több millió forint készpénz megszerzését remélték.

Tervüknek megfelelően 2016. február 29-én a nigériai férfit tehergépkocsi eladás ürügyén Kiskunmajsa külterületére csalták, ahova azonban a sértett egy barátjával együtt ment el. A találkozó helyszínéről a sértettek az „eladó” járművét követve indultak tovább a tehergépkocsi állítólagos átadásának helyszínére. Annak érdekében, hogy a rendszám alapján az eladóként eljáró I. rendű vádlott autója ne legyen utóbb beazonosítható, a rendszámon a „C” betűt „O” betűre festette át.

Egy erdős, lakatlan területen az eladó és a sértettek megálltak, ahol már a másik négy vádlott elrejtőzve, maszkban, fegyverrel, késsel és bottal várakozott. A vádlottak lesből a sértettekre támadtak, gépkocsijukat körbevették és a pénzüket követelve megfenyegették őket. Az egyik sértettől 670 ezer forintot és a GPS-ét, a másik sértettől mintegy 1,1 millió forintot, tablet gépét, mobiltelefonját és a jármű indítókulcsát vették el a vádlottak, akik ráadásul a sértettek kezét gyorskötözővel összekötötték, mielőtt a helyszínről elmenekültek.

 Az ügyészség az öt férfit kétrendbeli fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Egyiküknek ezen felül egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt is felelnie kell. A bűnbanda négy tagja büntetett előéletű, egyikük különös visszaesőnek számít. Az ügyészség mindannyiukkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást, bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Halasmédia Online