Halason is terjesztették a drogot
Sziréna

Halason is terjesztették a drogot

Nemcsak lakóhelyén, de Kiskunhalason is ügyködött egy mélykúti házaspár.  A megyei főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolta meg a 41 éves férfit, valamint 36 éves feleségét is.  Végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérték velük szemben.

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 41 éves mélykúti férfi és 36 éves felesége ellen, akik 2015 novembere és 2016 februárja között Mélykúton és Kiskunhalason kábítószerrel és designer drogokkal kereskedtek.

A házaspár férfi tagja 2015 novemberében döntötte el, hogy drogkereskedelemből fog rendszeres anyagi hasznot szerezni, amibe bevonta a feleségét is. A férj hetente több alkalommal egy ismeretlen személytől szerezte be a „kristály” és „herbál” nevű kábítószereket és más drogokat, amiért a bevétel meghatározott részét vissza kellett osztania az ismeretlen szállítónak.

A megszerzett drogokat a férfi a feleségével együtt patikamérleg segítségével porciózta ki kb. 0,08 gramm nagyságú csomagokba, „pakkokba”. A „kristályt” 1.000 forint/pakk, míg a „herbált” 3-400 forint/pakk áron árulták. A drogkereskedő házaspárnak ki is alakult egy 15 személyből álló stabil vevőköre, de ezen kívül kiskunhalasi kocsmákban is árulták a szereket. Azért, hogy jobban menjen az „üzlet”, a vádlottak rendszeresen zenés mulatságokat is tartottak a mélykúti lakásukon.

A férj utoljára február 12-én vett át „kristályt” és „herbált” az ismeretlen szállítótól, de ezt már nem tudta eladni. A rendőrök ugyanis házkutatást tartottak a drogkereskedő házaspár lakásán, melynek során 103 alufólia csomag fehér port, 10 alufólia csomag növényi törmeléket, egy patikamérleget és készpénzt foglaltak le.

A vádlottaktól lefoglalt kábítószer meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, míg a lefoglalt designer drog nem éri el a csekély mennyiség felső határát. A drogkereskedelemből a vádlottak legalább 92 ezer forint bevételre tettek szert.

A vádlottakat a főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza velük szemben, bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Halasmédia Online