Tanyatűz Balotaszállásnál

Tanyatűzhöz riasztották nem sokkal háromnegyed kettő előtt  tűzoltókat Balotaszállás külterületén. A helyszínre Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Ruzsáról és Szegedről érkeztek egységek. Kiderült, hogy a lángok egy melléképületről terjedtek tovább.

 
 
 
 
15:21 Zajlanak az utómunkálatok
Pontosították a korábbi információkat. A lángok a nádtetős, kazánházként használt, 4x6 méteres melléképületben keletkeztek, innen terjedt tovább a tűz az ugyancsak nádfedésű főépületre. A kiérkező egységek három, majd négy vízsugárral avatkoztak közbe. A melléképület teljesen kiégett, a főépület tetőszerkezete a gyors beavatkozásnak köszönhetően csak 5-10 négyzetméteren károsodott. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak a helyszínen, ez hosszabb időt vesz majd igénybe - tudtuk meg Orbán Balázstól, Kiskunhalas tűzoltóparancsnokától. A kiégett tetőrészt fóliával fedik majd be.
Előzmények
Egy nádtetős tanya gyulladt ki szerdán délután Balotaszállás külterületén. A tűzhöz Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Szegedről és Ruzsáról érkeztek lánglovagok, összesen hat autóval. Elsődleges információk szerint a tűz a kazánházban keletkezett, onnan terjedtek tovább a lángok a tetőre. A helyszínre riasztották a kiskunhalasi magasből mentőt  és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. Az oltást megkezdték, amint újabb információkat tudunk meg, tájékoztatjuk olvasóinkat.
Jáger Levente
Fotók: Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság