Minden autóst megállítottak

Közel húsz rendőr vett részt abban az akcióban, amelynek során minden autóst megállítottak a Kossuth utcán és az összes sofőr szondát fújt, közben a Jókai utcán azokat a járművezetőket, utasokat igyekeztek kiszűrni a forgalomból, akik nem használták a biztonsági övet. A helyi rendőrkapitányság a jövőben több hasonló ellenőrzést tervez.

 
 
 
- Jó napot kívánok! Ellenőrzést tartunk, kérem fújja meg a szondát. Ez a mondat több százszor hangzott el csütörtökön délután a Kossuth utcán. A kiskunhalasi rendőrök nagyszabású akciót tartottak, ennek során minden autóst megállítottak a Berki Galéria és a Szilády-gimnázium előtt. előtt. Mindkét irányt fogták az egyenruhások, akik gyorsan, szakszerűen intézkedtek. Minden sofőrnek meg kellett fújni a szondát, a cél az volt, hogy kiszűrjék a forgalomból azokat, akik ittasan ülnek a volán mögé.
Ellenőriztek öreget és fiatalt, nőt és férfit, autó- és buszvezetőket is. Farkasné Wodring Zsuzsanna, a halasi kapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója elmondta, hogy a helyi rendőrök már több ilyen akciót tartottak, volt, amikor több mint 200 sofőr közül négy fogyasztott alkoholt. Mint megtudtuk, nemcsak ezen a helyszínen lehetett csütörtökön délután rendőrrel találkozni.
- Az ittas vezetők kiszűrése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a biztonsági öv használatának ellenőrzésére is. A Jókai utcán erre figyeltek a kollégáim. A jövőben több ilyen, nagyszabású akcióra lehet számítani Kiskunhalason és a kapitányság illetékességi területén - tudtuk meg Farkasné Wodring Zsuzsannától.
Jáger Levente