(►)  Elfogták az erőszakos migránst
Sziréna

(►) Elfogták az erőszakos migránst

Európai és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben egy iraki férfi ellen, akit Kiskunhalason fogtak el. Kiderült, hogy a külföldi még tavaly novemberben megerőszakolt egy 13 éves kislányt Hamburgban. Az irakira a Kiskunhalasi Őrzött Befogadó Központban találtak rá, ahová azért került be, mert személyazonossága tisztázatlan volt.

 
Tavaly november 13-án Hamburgban egy ismeretlen külföldi férfi megerőszakolt egy 13 éves kislányt. Az eset kapcsán európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a német rendőrség egy iraki állampolgár ellen. Idén januárban a magyar hatóságot is megkeresték ebben az ügyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda felvette a kapcsolatot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal. A közös vizsgálódás vezetett nyomra.
 
Kiderítették, hogy a körözött férfi álnevet használt Németországban, viszont a fényképe és az ujjlenyomatai elárulták őt. Azonosságot mutatott a 29 éves Ali D-vel, aki tavaly november 17-én, négy nappal a bűncselekmény után Magyarországra érkezett vonattal. Mivel tisztázatlan volt a személyazonossága, nyilvántartásba vették és a Kiskunhalasi Őrzött Befogadó Központban helyezték el. Oda mentek érte a halasi rendőrök, majd kiadatási őrizetbe került. 
Halasmédia Online
Videó, fotó: police.hu