Takszöv: mi lesz a folyószámlásokkal?
Archívum

Takszöv: mi lesz a folyószámlásokkal?

Még ma délelőtt is többen érdeklődve nézték a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet halasi fiókjának hatalmas üvegportálját, hátha valami információhoz hozzájuthatnak. Beszéltünk olyan károsulttal, akinek kölcsön kellett kérni az ismerősétől ahhoz, hogy hétvégén ebédet főzhessen a családjának. Közben kiderült az, hogy többek között a vadkerti és a bócsai önkormányzat is a takarékban tartotta a pénzét, több tíz milliós tételben.

Megbecsülni is nehéz, hogy hány halasi család, vállalkozás került egyik pillanatról a másikra kilátástalannak tűnő anyagi helyzetbe. A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet ellen indul végelszámolás terveket, álmokat tett tönkre. Sok családnak, nyugdíjasnak pedig a mindennapi megélhetése veszélyeztetett. Beszéltünk olyan vállalkozóval, aki nem tudja még, hogy ad fizetést az alkalmazottainak. Egy nyugdíjas asszony minden pénzét a takarékban tartotta, most nem tudja, mi lesz vele.

Egy családanya már megkapta az sms-t arról, hogy átutalták számlájára a fizetését, de felvenni már nem tudta. Önkormányzatok működése is veszélybe került, ugyanis a vadkerti és a bócsai helyhatóság is a takszövvel bankolt. Előbbi település esetében 100 milliót meghaladó tételről van szó. Az sem kizárt, hogy a végelszámolásnak politikai következményei is lesznek. A halasi fiók előtt még ma délelőtt is volt olyan károsult, aki információhoz igyekezett jutni, azt remélte, hogy valamilyen hirdetmény lesz kint az üvegportálon.

Híreink szerint leghamarabb holnap kaphatnak tájékoztatást az érintettek, hogy mik lehetnek az eljárás várható következményei. Nemcsak a betétesek, de a folyószámlával rendelkező, így minden pénzmozgást a takarékszövetkezeten keresztül intézők  is nagyon várják a fejleményeket. Mindenki abban reménykedik, hogy a végelszámolás ne megy át felszámolásba. A Halasmédia is igyekszik segítséget nyújtani, megpróbálunk minél több információt begyűjteni, amiket természetesen megosztunk Önökkel,

Jáger Levente