Ismerik Halason is a kisstílű kelebiai bűnözőt, aki végzett a pécsi pszichológussal
Archívum

Ismerik Halason is a kisstílű kelebiai bűnözőt, aki végzett a pécsi pszichológussal

A Tükör munkatársai kutatták fel az országos sajtónak is az addig ismeretlen tényeket: a „tyúktolvaj” és rabló P. Lászlónak börtönben kellett volna lenni a gyilkosság napján is… A férfi gyakran járt Halason: az egyik játékboltban a fiának vett játékokat, és ott udvariasnak ismerték. De milyen lehetett valójában…?

A holnap bővített oldalszámmal megjelenő Halasi Tükör részletesen is ír a pécsi rendőrségi pszichológusnő megölésével gyanúsított P. László előéletéről. A halasi kapcsolatokkal is rendelkező 26 éves kelebiai férfi zsarolt és fenyegetett Halason, itt bérelt szobát és állt már a bíróság előtt. A Tükör munkatársai leltek rá arra a behívóra is, amely szerint P. Lászlónak a gyilkosság idején a kecskeméti börtönben kellett volna lennie.

A kelebiaiak is jól ismerték a férfit: tudták, hogy különböző bűncselekményekből tartotta fenn magát, ha otthon volt. Nem tűnt erőszakosnak, de amikor otthon volt, gyakoriak voltak a lopások…

P. László haveri kapcsolatokkal rendelkezett Halason is. Az éjszakai életből ismert kábítószeres fiatalokkal mutatkozott, és jól emlékeznek rá néhány belvárosi szórakozóhelyen, ahol gyakorta megfordult egy barátjával, akit a szabadulása előtt a börtönben ismert meg.

Az egyik belvárosi trafik eladója is megdöbbent, amikor a híradásokban meglátta a férfi fotóját, hozzá rendszeresen járt vásárolni játékokat a fiának. A boltban, udvarias illemtudó férfinak ismerték…

(További részletek a Halasi Tükör szerdai számában!)