Csatornázás-utak helyreállítása, csőtörések
Archívum

Csatornázás-utak helyreállítása, csőtörések

Javulni látszik a helyzet, több halasi megbontott utat már sikerült járhatóbbá tenni. A korábban sok panaszt kapott Mártírok útján például már csak a fedlapok környéke vár rendezésre. A beruházói oldal azt kérte november 16-ig nézzék át a kivitelezők a rájuk bízott szakaszokat és próbálják azokat minél jobb állapotúra hozni.

A város megbontott útjai most többféle stádiumban vannak, továbbra is találni olyanokat, melyek alig járhatóak, így ezeken a részeken figyelmesen kell közlekedni. A helyreállításokat a 2-3 hónapos tömörödési idő is befolyásolja, vagyis ahol már korábban elvégezték a csatornázást ott az utakat is jobban helyre tudják állítani, ahol viszont nemrég fektették le a csöveket ott még várni kell ezzel -mondta Barta József városfejlesztési osztályvezető.

Vannak problémás utcák ahol a lakosság és a kivitelezők is nem várt helyzetekbe kerülnek. Vili Gábor a Halasi Víziközmű Társulat elnöke közvetít a lakosság és a beruházás között. Naponta sok telefont kap, gyakran a vízvezetékek csőtöréseiről, ilyenkor értesíti az illetékeseket és többnyire sikerül elrendezni a problémát. A vízvezetékek csőtörései gyakran azért keletkeztek mert a régi eternit csövek szétpattannak. A szennyvízvezetékeket hiába fektetik tőlük másfél-két méterrel távolabb, a talaj tömörítésekor szétrepednek a régi vízvezetékek.

A Kiskunhalas város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése elnevezésű projekt a csatornahálózat második ütemének kiépítését és a szennyvíztisztító telep korszerűsítését tartalmazza. A beruházás 4,5 milliárd forint + áfa összegű. A saját erő és a lakossági hozzájárulások mellett az Európai Unió révén és a Kohéziós Alap társfinanszírozásában 3.4 milliárd forint támogatás kedvezményezettje Kiskunhalas Város Önkormányzata. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg-fotó: Fehér Erika