Kiskunhalas – Sóstó turisztikai fejlesztése

A kedvezményezett neve:

Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft.

A projekt címe:

Kiskunhalas Sóstó turisztikai fejlesztése

A szerződött támogatás összege:

81 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2019.10.30.

A projekt azonosító száma:

TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00015

A támogatás vissza nem térítendő.


A projekt tartalmának bemutatása:


A Kiskunhalasi Sóstói strand területén jelenleg is aktív közösségi élet zajlik, számos rendezvény, sportesemény helyszínéül szolgál, de a strandolók és napozni vágyók is szívesen keresik fel a tópartot. Az ott lévő épületek állapota azonban az elmúlt évtizedekben erősen leromlott, a mosdók, a kiszolgáló épületek és a fedett közösségi terek emiatt nem töltik be eredeti funkciójukat, azok használata sok esetben lehetetlen.

A „Kiskunhalas Sóstó turisztikai fejlesztése” elnevezésű, TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00015 azonosító számú projekt célja a Sóstói strand épületeinek felújítása, újjá építése, tekintettel arra, hogy a korábbi szerep megőrzése mellett új, a fejlesztéseknek köszönhetően más típusú, funkciókkal is gazdagodjon a strand területe. Ennek jegyében a tervezés során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a kialakítandó épületek a lakosság igényeit ki tudják szolgálni, legyen szó akár egy egész várost érintő koncertről, egy kisebb rendezvényről, vagy egy egyszerű családi összejövetelről. A projekt keretében a parton lévő épületek elbontásra kerülnek, helyettük egy új, alapterületében összefüggő, nagyobb kiterjedésű fedett közösségi tér fog létesülni, mosdók kialakításával együtt. Emellett a korábbi rendezvények során megszokott helyszínen egy színpad, illetve hozzá kapcsolódóan egy öltöző és egy mosdó is fel fog épülni. A korábbi évek tapasztalatai alapján a parkerdő melletti oldalra egy teljesen új parkoló kerül kialakításra, ahonnan egy sétányon keresztül megközelíthetőek lesznek az épületek is. A kivitelezés során a strand kerítése és a főbejáratnál található büfé épülete felújításra kerül rendezve lesz a part közvilágítása, valamint növényzete is. A projekt eszközbeszerzést is tartalmaz, így a part területére padok és egyéb közösségi bútorok is kihelyezésre kerülnek.

A fejlesztés keretében strand területén a szabadidő kulturált eltöltésére és kikapcsolódásra alkalmas közösségi terület kialakítására kerül sor.


Médiamegjelenések:

http://www.halasmedia.hu/rovatok/kozelet/uj-epuletek-szinpad-megszepul-a-sosto-partja

http://www.halasmedia.hu/rovatok/kozelet/mar-bontjak-az-epuleteket-hamarosan-megszepul-a-sostoi-strand