Hová tűnt a motoros?
Sziréna

Hová tűnt a motoros?

Kigyulladt egy motor a Kossuth utca sarkán, a halasi tűzoltókat ezzel riasztották hétfőn este, nem sokkal fél kilenc előtt. Mire az egység a helyszínre érkezett, senkit sem találtak ott, csak néhány üzemanyagfoltot, égésnyomot és törött lámpabúrát.
Elültetik, kitapossák
Közélet

Elültetik, kitapossák

Megkezdte a tavaszi parkosítást a Halasi Városgazda Zrt. Információink szerint első ütemben kétezer árvácskát ültetnek ki a közterületekre, a virágágyásokba. 
(►) Ünnepség a Rákóczi-szobornál
Közélet

(►) Ünnepség a Rákóczi-szobornál

Jelmezbe öltözött fiatalok, valamint pedagógusok és érdeklődők gyűltek össze ma délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium előtti emlékműnél egy jeles esemény kapcsán. Az iksola névadójáról emlékeztek meg a jelenlévők.
Sikeres Stúdió 2000 negyedév
Sport

Sikeres Stúdió 2000 negyedév

A tavaszi versenyidény talán fontosabb, mint az őszi a versenytáncosok életében – tudtuk meg Juhász Ágnestől, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetőjétől. Beszámolója szerint eredményekben gazdag év elejét tudhat maga mögött a klub. Február elején rendezték a Magyar Bajnokságokat, majd a területi bajnokságokat és folytatódott a korosztályos hattánc, nyolctánc és tíztánc országos bajnokságokkal a szezon. Közben számtalan nemzetközi és hazai ranglistaversenyeken szerepeltek a súdiósok, amely eredmények összességével az Európa és világbajnokságokra kvalifikálták magukat a párosok. (címképen: Hidi Balázs és Karcagi Laura)

Nehéz, de fontos siker volt
Sport

Nehéz, de fontos siker volt

Továbbra is veretlen a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Kiskunhalasi Szilády RFC. A tabella második helyén álló halasiak a sereghajtó Tataháza otthonában arattak nehéz, de fontos győzelmet úgy, hogy az első félidőben még nem esett gól.
Izgalmas győzelem
Sport

Izgalmas győzelem

Nehéz másfélórát élt meg, de a végén ünnepelhetett a KB Autoteam SE Kunszentmiklóson. A megyei női kézilabda bajnokság vasárnapi fordulójában vendégként szereplő Virág együttes szoros mérkőzést vívott a Miklós KC ellen. Mindenki a bajnokot akarja legyőzni és ezzel a hazai csapat is így volt. Erre 58 percig volt esélye a kunszentmiklósi együttesnek, ám az utolsó két percben jól zárt a halasi védelem és a találkozó legtöbb gólját (13) szerző Nagy Mariann két találatával lezárta a találkozót, amelyet így a KB Autoteam SE nyert.
Bejárták a harkai határt
Közélet

Bejárták a harkai határt

Túrázni hívta a természetbarátokat a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület.
Adélék edzőtábora
Sport

Adélék edzőtábora

Éppen az első héten vannak túl a magyar válogatott keret úszói a thaiföldi edzőtáborban. A csapattal készül Juhász Adél és Juhász Janka, akikkel ott van Novotny Attila is. A körülmények ideálisak, a táj paradicsomi, viszont az idő nagy részét a tréningek teszik ki.
Megkezdődtek a munkák a földeken
Gazdaság

Megkezdődtek a munkák a földeken

A hobbikertészek és a nagyobb földterületekkel rendelkező gazdák is egyre több időt töltenek már a szabadban. A hirtelen jött jóidő miatt sok munkálatot el kellett végezni az elmúlt napokban. A termelők abban bíznak, hogy marad ez a kellemes, tavaszias idő, s nem tér vissza a hideg.