Nem folytatja a bajnok
Sport

Nem folytatja a bajnok

Kedden este hivatalossá vált. Nem indul a 2018/19-es szezonban a tizenháromszoros megyei bajnok női kézilabda csapat KB Autoteam SE. A döntés hátterében nem anyagi, sokkal inkább személyi okok állnak. A csapatnak nem sikerült edzőt találnia, de a bajnokság mérkőzéseinek biztonságos végig viteléhez sem elegendő a jelenlegi játékoskeret. Az egyesület tovább működik, de immár a kézilabda szakág nélkül.
Magyarországon egyedülálló napteleszkóp
Közélet

Magyarországon egyedülálló napteleszkóp

Ilyen eszköz csak egy van! Balogh István, a kiskunhalasi Csillagászati Obszervatórium vezetője és a fia a közelmúltban lett kész azzal a napteleszkóppal, melyben két évtized munkája van. A látogatók pénteken esténként találkozhatnak vele a helyi csillagdában.
(►) Őrizetben a halasi betörők
Sziréna

(►) Őrizetben a halasi betörők

Több héten át garázdálkodott Kiskunhalason az a két férfi, akit most vett őrizetbe a rendőrség. Legalább 14 ingatlanra mentek be a gyanú szerint.
Könyebben sérült a kerékpáros
Sziréna

Könyebben sérült a kerékpáros

Nem adott elsőbbséget egy kiskunmajsai kerékpáros a szabályosan közlekedő Ladának, ezért összeütköztek. A baleset hétfőn kora este történt Kiskunmajsán, a Zrínyi Miklós utca és a Szabadkai utca kereszteződésében.
Anyakönyvi híreink
Közélet

Anyakönyvi híreink

A friss anyakönyvi hírek megérkeztek szerkesztőségünkhöz. Csak egy kattintás, és Ön is megtekintheti, hogy kik születtek, kik kötöttek házasságot, és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban.
Korai szüret
Gazdaság

Korai szüret

Kiskunhalason és térségében két-három héttel korábban szedik a szőlőt. Az idei szüret ideje országszerte lényegesen előbb köszöntött be a megszokottnál. A betakarítás az illatos szőlőfajtákkal indul. 
Szépen terített asztal
Közélet

Szépen terített asztal

Kedden este ismét jeles vendége lesz a Forrás-Új Tükör Klubnak. A köztiszteletnek örvendő tanár, a szakácsművészetben és a gasztrokultúrában is jártas Illés Lajos osztja meg gondolatait a hallgatósággal Szépen terített asztal címmel.
Migránsok a vagonban
Sziréna

Migránsok a vagonban

Egy tehervonaton akart egy afgán és egy pakisztáni férfi bejutni Magyarország területére, hétfőn, nem sokkal éjjel egy óra előtt. A határrendészek megtalálták őket - tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.