Ceruzákból „készült” a főtéri játszótér kerítése (galéria)
Közélet

Ceruzákból „készült” a főtéri játszótér kerítése (galéria)

Ötletes, a hely hangulatához tökéletesen illeszkedő kerítés készült a főtéren található játszótérhez. A színes ceruzákból összeálló, a gyermekek biztonságát szolgáló létesítményt csütörtökön délelőtt kezdték el építeni. Az új játszóhely nagyon népszerű a családok körében.
Ellenzéki összefogás Halason
Közélet

Ellenzéki összefogás Halason

A Mindenki Magyarországa Mozgalom mögé sorakozik fel a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP-Párbeszéd. A céljuk közös, leváltani a jelenlegi városvezetést. A szervezet a Csipke Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatót, ahol azt is elmondták, van közös polgármester-jelöltjük és a körzeti képviselő-jelöltjeiket is hamarosan bemutatják.
Móra Ferenc- díjat kapott Szakál Aurél
Közélet

Móra Ferenc- díjat kapott Szakál Aurél

Szakál Aurél, a Thorma János Múzeum igazgatója rangos elismerésben részesült. Budapesten, a  Pesti Vigadóban vette át a Móra Ferenc-díjat, amelyet idén rajta kívül még hárman kaptak meg. Legutóbb 2018-ban részesült ilyen szakmai kitüntetésben Szakál Aurél és az általa vezetett intézmény, akkor az Év Múzeuma díjat érdemelte ki. 
Ezrek ünnepeltek a főtéren (galéria)
Közélet

Ezrek ünnepeltek a főtéren (galéria)

Hangulatos koncertek, egy extravagáns show, tűzijáték és éjszakai házibuli színesítette az augusztus 20-i városi ünnepség délutáni programját. A Brandy, a Tremolo, a Légy a kaktuszban megágyazott az estének, hogy aztán a Szent Longinus Hagyományőrző Egyesület bemutatója után, több ezer ember nézze végig a belvárosi tűzijátékot. Péterfy Bori és a Love Band színházi elemeket felvonultató koncertje után a T-Band örömmuzsikálása adta át a tegnapot a mának.
Anyakönyvi híreink (2019.08.21.)
Közélet

Anyakönyvi híreink (2019.08.21.)

A friss anyakönyvi hírek megérkeztek szerkesztőségünkhöz. Csak egy kattintás, és Ön is megtekintheti, hogy kik születtek, kik kötöttek házasságot, és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban.
(►) Ilyen gyönyörű volt a halasi tűzijáték  a magasból
Közélet

(►) Ilyen gyönyörű volt a halasi tűzijáték a magasból

Az augusztus 20-ai programsorozat leginkább várt része idén is a tűzijáték volt. A színes rakéták pontban este kilenc órakor repültek a magasba a Bethlen Gábor téren, ahol többezren voltak jelen. Nézze meg drónfelvételeinket a gyönyörű látványosságról!
Ünnepi délelőtt kenyéráldással, cipósütéssel
Közélet

Ünnepi délelőtt kenyéráldással, cipósütéssel

Az államalapításra, Szent István Királyra és az új kenyérre emlékezik ma az egész ország és a magyarság. Kiskunhalason délelőtt 10 órakor, az Országzászló emlékműnél kezdődtek az ünnepi programok a Halasi Média és Kultúra kft. szervezésében. A délelőtt folyamán cipósütés, kenyéráldás és egy erre az alkalomra készült népmesés, népzenés műsor várt az érdeklődőkre.
A főtéren lesz a tűzijáték
Közélet

A főtéren lesz a tűzijáték

Több olvasónk is kérdezte, hogy idén hol lesz az augusztus 20-án megszokott tűzijáték. A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében a program már délután elkezdődik a főtéren, innen lövik majd fel a szakemberek a rakétákat is 21 órától.
XI. Pont Karaokeverseny - indul a nevezés
Kultúra

XI. Pont Karaokeverseny - indul a nevezés

Baróti Orsolya, Tolnai Ancsi, Frank Noémi, Nagy Anita, Szarvas Panni, Gritto Róbert, Paplanos Ildi, Oláh Maja, Kurcz Szandi, Szűcs-Nagy Liza, Tóth Marianna. Az elmúlt tíz évben ők állhattak a Pont Karaokeverseny képzeletbeli dobogójának legfelső fokára az eredményhirdetésekkor. Idén is keressük az év hangját. A 2019-es verseny regisztrációja elindult.