(►) Almával lepte meg a járványkórház dolgozóit a képviselő
Közélet

(►) Almával lepte meg a járványkórház dolgozóit a képviselő

Bányai Gábor országgyűlési képviselő is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely a járványveszély idején kimagasló munkát végző egészségügyi dolgozókat támogatja. A képviselő friss almával lepte meg a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház munkatársait.

Bányai Gábor a mobil járványkórház bejáratánál elmondta, segíteni, támogatni kell a dolgozókat, nem mindennapi munkát végeznek, minden percben szembenéznek a rettegett kórral, hogy gyógyíthassanak. A képviselő arról is tájékoztatást adott, hogy jelenleg közel száz, súlyos állapotú embert ápolnak a járványkórházban. 220 orvos és ápoló végzi a gyógyító munkát. Ebben a létesítményben még 40-50 férőhely van a betegek fogadására, ám félő, hogy gyorsan megtelnek ezek a helyek.

Bányai Gábor hozzátette- sokan tagadják a vírus létezését, nem tartják be az alapvető szabályokat sem, pedig drámai állapotokról számolnak be az orvosok, ápolók. 40-50 éves embereket gyűr le a koronavírus, így mindenkit arra kér, hordják a maszkot, gyakran fertőtlenítsék a kezüket és kerüljék a nagy társas összejöveteleket.