(►) Engedd, hogy szabad legyek
Kultúra

(►) Engedd, hogy szabad legyek

Egy jól ismert sláger, melyet annak idején Bródy János adott elő, napjainkban pedig hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Margaret Island által ismerik a fiatalok. Ezt a dalt dolgozta fel lelkes, zeneszerető kiskunhalasiak egy csoportja, akik már korábban is készítettek több a capella átiratot.

Vezendi Gábor 2017-ben határozta el, hogy kedvenc dalait egészen egyedi módon, a capella verzióban dolgozza fel, majd az átiratokat zenés videók formájában megosztja a közönséggel. Az elképzelést hamarosan a megvalósítás követte, a klipek pozitív fogadtatásának köszönhetően pedig azóta már az ötödik alkotás készült el.

Középen Vezendi Gábor, a projekt ötletgazdája

A csapat most az Engedd, hogy szabad legyek című Bródy János dalnak, valamint ugyanazon sláger Margaret Island által játszott feldolgozásának a cappella verzióját készítette el. Vezendi Gábor mellett Bata Viola, Fodor Fruzsina, Kurcz Szandi, Jeszenszky-Sebők Judit és Szávuly Bence is megcsillogtatja tehetségét a dalban és a klipben. A mostani projekt képi világa minden eddiginél látványosabbra sikeredett, az ehhez szükséges drónfelvételeket a szintén kiskunhalasi Gudmon Olivér készítette.

Légifelvétel az énekesek egy részéről

A készítők legnagyobb örömére, a videókat egyre többen nézik meg az interneten, és már többen is jelezték, hogy szívesen csatlakoznának ehhez a zenei kezdeményezéshez.