(►) Két Tóth is remekelt
Kultúra

(►) Két Tóth is remekelt

A Pont most pénteki adásában két hölgy került be a 2018-as Pont Karaokeverseny legjobb 9 énekese közé. Egyikük forráskúti, a másik versenyző pedig budapesti. Mindketten imádnak énekelni, a vezetéknevük is azonos, hisz Tóthnak hívják őket.

A Pont élő adásában két borítékot nyitottak ki a műsorvezetők. Az elsőben Tóth Marianna neve volt olvasható. A 21 éves, forráskúti lány már többször szerepelt a műsor előző évadaiban, legjobb helyezése egy ezüstérem volt. Idén Etta James I’d rather go blind című dalát adta elő, nem is akármilyen sikerrel.

- Sok jótanácsot adtunk neked zsűritársaimmal, az előző években. Korábban nagyon szerény, visszafogott voltál, de hallgattál ránk, és most már látszik, hogy szívből, örömmel énekelsz. Nem tűnt fel, hogy izgultál, a dalválasztásod pedig tökéletes volt. Minden évben elmondjuk, hogy a zsűri nehéz helyzetben van, de Te most ezzel a dallal tovább bonyolítod a döntésünket, hiszen ez az eddigi legerősebb mezőny – értékelt Csorvási Zoltán a döntő felvételekor.

Arra is most derült fény, hogy a másik bejutó Tóth Ildikó, aki korábban még nem énekelt a kiskunhalasi versenyen. Budapesti lakosként most mégis úgy döntött, hogy eljön, mert bizonyítani szeretett volna a Pont zsűritagjainak. Conchita Wurst Rise like a phoenix című Eurovíziós slágerét olyan magabiztosan, meggyőzően adta elő, hogy az ítészek csak pislogtak.

- Még egészen kicsi voltam, mikor bekerültem a Magyar Rádió gyermekkórusába. Utána eltelt sok évtized, nem énekeltem, csak otthon, a magam örömére. Aztán most pár éve elkezdtem egyre többet foglalkozni a hangommal. Mikor értesültem erről a versenyről, jó ötletnek tűnt regisztrálni. Örülök, hogy itt lehettem, az pedig nagyon jól esik, hogy a zsűritagoknak tetszett a produkcióm – mesélte Ildikó.

A helyzet egyre izgalmasabb, hiszen most már csak egy kiadó hely van a kilencből. Vajon ki kerül be jövő pénteken a legjobbak mezőnyébe?

fotók: Anda Péter