A Szilády és a Bibó a legjobb négy között (galéria)
Sport

A Szilády és a Bibó a legjobb négy között (galéria)

A házigazda Szilády Áron Református Gimnázium három győzelemmel és egy döntetlennel jutott be a legjobb négy közé a XI. Szilády Kupán. Ott van még a vasárnap reggeli eldöntőben a Bibó István Gimnázium is, amely magabiztosan verte a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumot és Szakgimnáziumot a továbbjutásért vívott szombat esti mérkőzésen. Ugyancsak a döntőért meccselhet a kecskeméti Katona József Gimnázium, a Tomori - Dékáni találkozót vasárnapra halasztották.

Hozta a kötelezőt a házigazda Szilády Áron Református Gimnázium a XI. Szilády Kupa második napján. Zákány Sándor csapata a Bibó elleni döntetlen és a Piarista elleni győzelem után szombaton a kiskunmajsai Tomorit (3-0) és a halasi Várit (9-0) is felülmúlta, így az A-csoport nyerteseként bekerült a legjobb négy közé, ennek köszönhetően ott lehet a vasárnap reggeli elődöntőben. A Szilády volt az egyetlen csapat a mezőnyben, amely 10 ponttal jutott tovább.

Ebben a csoportban még a majsai középiskola, a Dékáni-szakgimnázium és a Bibó István Gimnázium volt a továbbjutás esélyese. A majsaiak  3-3-as döntetlent játszottak a Bibóval, majd 6-0-ra legyőzték a kecskeméti Piarista Gimnáziumot, így a továbbjutásért meccselhetnek. Érdekesség, hogy a Dékáni-szakgimnázium elleni találkozót a csapat kérésére szombat este helyett vasárnap reggel játsszák. A Dékáni annak köszönhetően folytathatja a küzdelmeket, hogy szép focival legyőzték a csoportgyőztes kecskeméti Katona-gimnáziumot. 

A Bibó-gimnázium a továbbjutásért a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziummal és Szakgimnáziummal meccselt. A tekósok a nap folyamán kikaptak a kecskeméti Katonától és legyőzték a zentai Bólyai-szakközépiskolát (7-2). A bibósok a piaristák elleni 1-0-ás győzelemmel érkeztek a legjobb négy közé kerülésért lejátszott meccsre, Molnár Csaba (Bibó) és Dózsa Zsolt (Tekó) ült a két kispadon, ebből is látszott, nagy csata várható. A Bibó érett játékot mutatott, többször emberelőnyt harcolt ki, a Tekó küzdött, akart, de ezen a találkozón teljesen megérdemelten nyertek a bibósok (3-0). A meccsen egyébként megsérült Keresztúri Márk, a II. Rákóczi játékosa. Vasárnap reggel negyed kilenctől lesz a Tomori - Dékáni mérkőzés a négy közé kerülésért, 9 órától pedig Szilády - Bibó rangadó a döntőbe jutásért. Ezt követően lesz majd a másik elődöntő,  bronzmeccs és a finálé, 12:10-től pedig a lányoknál Tekó - Szilády aranymeccs,

Még több cikk

Valami véget ért…

Valami véget ért…

Tavasz a télben

Tavasz a télben